Ervaringen Individueel Traject

Thea snapt je kronkelingen

Ik  zocht al een tijdje een begeleiding voor mijn thuissituatie. Via de ADF stichting kreeg ik het advies om contact op te nemen met Thea van Sterk in Eigen Kracht.
Het traject heeft mij veel veel licht en kracht gegeven. Thea’s luisterend oor, verklaringen, verwoordingen en zetjes waren het puntje op de “i” van… Lees meer “Thea snapt je kronkelingen”

Niet blijven tobben!

Ik heb gekozen voor een traject bij Thea omdat zij veel kennis heeft en erg kundig is in hoe om te gaan met mensen met een persoonlijkheidsstoornis. Daarnaast is zij ervaringsdeskundige. Haar persoonlijke verhaal raakte mij en overtuigde mij ervan dat zij mij zou kunnen helpen met de dingen waar ik tegen aanliep. Het traject… Lees meer “Niet blijven tobben!”

Ik dacht er goed aan te doen mijn kind in alles te ontzien

Herken je het gevoel dat je met je handen in het haar zit en met je rug tegen de muur staat? Dat je jezelf ergens onderweg bent verloren omdat je kind een strijd aan het leveren is tegen de dwang?
Zo voelde ik mij toen ik op zoek ben gegaan naar hulp voor mezelf.… Lees meer “Ik dacht er goed aan te doen mijn kind in alles te ontzien”

Ik had de tijd nodig om werkelijk naar mezelf te gaan durven kijken

Drie jaar geleden heb ik contact met je opgenomen. Ik had een workshop bij je gevolgd bij de MIND familiedag. Ik was ervan overtuigd dat als ik één keer met je ging zitten, ik precies wist hoe ik met de depressie en angst van mijn man om moest gaan.
Ergens was… Lees meer “Ik had de tijd nodig om werkelijk naar mezelf te gaan durven kijken”

Een kritische spiegel zoals een vriendin dat zou doen

Thea, het individuele traject ben ik bij je aangegaan omdat ik in de veronderstelling was dat mijn echtgenote leed, en mijn hele gezin met haar, onder dwang en angst. In het traject stelde je me lastige vragen over mijn rol in deze situatie en leerde mij manieren hoe ik mezelf anders kon positioneren, met als… Lees meer “Een kritische spiegel zoals een vriendin dat zou doen”

Combi van down to earth, empathisch en symbolisch

Waarom heb ik gekozen voor een traject bij Thea?
Al een tijdje bevond ik mij in een cirkel van heftigheden die, zoals ik het toen zag, mij telkens overkwamen en waar ik geen grip meer op kreeg. Naast hulp vanuit de zorg (voor het hele gezin) merkte ik dat ikzelf erg toe was aan… Lees meer “Combi van down to earth, empathisch en symbolisch”

No nonsens coach

Toen ik bij je kwam was ik aan het eind van mijn latijn omdat er steeds niet de juiste hulp voor mijn zoon met ASS van 22 jaar is.
Het lukte me niet meer om te geloven dat er ooit een plek voor hem zou komen waar hij op zichzelf zou kunnen gaan wonen.… Lees meer “No nonsens coach”

Thea is echt

Wat ontzettend fijn is aan Thea? Ze is echt.
Ze werkt niet uit een boek, maar ze weet waar ze het over heeft.
Ze deelt haar eigen ervaring en geeft mij daardoor vertrouwen en hoop.
Bijzonder vind ik dat ze elke keer weet waar we het de vorige sessie over hadden zonder… Lees meer “Thea is echt”

Als ik beweeg – hoe klein ook – beweegt de ander mee

Het is jaren geleden dat Thea tegen mij zei dat ik iemand anders ook best iets voor me mocht laten doen. En daar had ze natuurlijk gelijk in. Als alleenstaande moeder was ik gewend dingen zelf te doen. Ik kon dat kopje thee best zelf van de tafel pakken, ook met mijn kind op schoot.… Lees meer “Als ik beweeg – hoe klein ook – beweegt de ander mee”

Op een zachte manier door mijn weerstand

Ik wil je nogmaals bedanken voor je steun tijdens mijn coachtraject. Jouw openheid en kwetsbaarheid gaf mij de ruimte om mij ook open en kwetsbaar op te stellen. Je wist op de juiste momenten de vinger op de gevoelige plek te leggen en je hebt mij op een zachte manier door mijn weerstand heen begeleid.… Lees meer “Op een zachte manier door mijn weerstand”

Alle credits voor jou, Thea!!!!

Thea, ik ga een beetje afscheid van je nemen.
Ik merk dat ik de laatste tijd eindelijk de DURF gevonden heb die ik nodig heb om Sander los te laten. En dat heeft een geweldig resultaat. Hij zet grote stappen uit zich zelf en probeert zich daar ook in vast te houden. Daarnaast kan… Lees meer “Alle credits voor jou, Thea!!!!”

Mijn beoefende kunst van het loslaten

Echtpaar (65+)In onze sessies bij jou kwam een paar keer de jaarlijkse vakantieweek samen met mijn zoon ter sprake. Met name mijn “ongenoegen” over de scheve taakverdeling, mede bepaald door zijn dwang. We zijn nu net terug van deze week. Ik heb gemerkt hoeveel ik bij geleerd heb. In tegenstelling tot eerdere gezamenlijk vakantieweken… Lees meer “Mijn beoefende kunst van het loslaten”

Een moeder

              Ik heb al eens ergens een cursus gevolgd voor ouders.Ik ben bij… Lees meer “Een moeder”

Ik krijg de kans om op mijn eigen manier dingen te veranderen.

Lange tijd heb ik rondgekeken naar hulp voor mij. Maar ik vond niet iets waarvan ik dacht dat het echt zou helpen. De problemen bij angst/ dwang zijn heel specifiek en algemene adviezen werken vaak averechts is mijn ervaring. Wat ik over jouw methode gelezen heb in combinatie met je ervaringsdeskundigheid gaf mij het gevoel… Lees meer “Ik krijg de kans om op mijn eigen manier dingen te veranderen.”

Annette, man heeft waarschijnlijk PTSS

Ook mijn zoon maakt enorme sprongen.

Over Mariëtte heb ik een blog geschreven. Dit is haar reactie op de blog en haar traject bij mij: Ik heb met ontroering je blog gelezen en in me opgenomen.
Misschien raar, maar ik vind het een “eer” dat mijn verhaal blogwaardig is door de goede afloop.
Wat heb je het goed… Lees meer “Ook mijn zoon maakt enorme sprongen.”

Mariëtte

Het traject heeft mij veel gegeven

Zojuist voor de 6e ( en tevens laatste keer) bij Thea geweest,  en ik ben zo blij dat ik deze stap weken geleden genomen hebt !  Al jaren kampt mijn dochter met een dwangstoornis, en al jaren ben ik aan het zoeken naar iemand die mij zou kunnen helpen hiermee om te gaan.   Het is… Lees meer “Het traject heeft mij veel gegeven”

Vrouw

Met hulp heb ik een andere stap kunnen zetten

Mijn zoon heeft al jaren een angst- en dwangstoornis. Daarin vraagt hij veel van mij. Dingen die ik niet mag zeggen, woorden die ik niet mag gebruiken, andere dingen die ik dan moet doen of zeggen om de angst voor hem te neutraliseren. Het is zo ontzettend moeilijk om dat patroon te doorbreken, omdat de… Lees meer “Met hulp heb ik een andere stap kunnen zetten”

Marga (52 jaar)