'Als helpen niet helpt' is het boek voor naasten van angst en dwang.

Het boek laat je zien hoe het spel van angst en dwang wordt gespeeld tussen de persoon die het heeft en de naaste omgeving.
Het werkboek geeft je vragen en opdrachten die je anders naar je eigen situatie als naaste laat kijken.

Klik om naar de website van Als helpen niet helpt te gaan.

Of bestel het boek + werkboek voor €19,95 direct bij Droomvallei uitgeverij! of bij elke (online) boekhandel.

Alvast lezen wat andere mensen van het boek vinden?

 

Kim en Twan leiden een normaal leven totdat dingen vreemd worden. Waarom moet haar tas altijd worden schoongemaakt en waarom begint Twan haar te controleren? Wat voor gevaar zit erbij het voetbalveld?

Twan verliest zichzelf steeds meer in vreemde angstige gedachten en zijn pogingen om controle over zijn leven en dat van zijn gezin te houden. Kim kijkt machteloos toe.
Zij en hun twee kinderen worden door Twan steeds meer gedwongen dingen te doen die hij normaal vindt. Hoewel Kim ergens weet dat het niet normaal is, gaat ze erin mee. Ze gaat steeds meer aan zichzelf twijfelen.

Voor Kim begint hier haar zoektocht naar wat er met Twan aan de hand is. Ze ontdekt dat Twan psychisch ziek is. Iets wat hij zelf ontkent. Gaandeweg merkt ze dat het een zoektocht is naar wie zij is. Waarom laat ze zich dwingen door Twan? Hoe kan het dat ze haar beoordelingsvermogen kwijt is geraakt over wat wel en niet normaal is? Hoe kan ze haar kinderen beschermen tegen het gedrag van hun vader?

Een roman over wat het betekent om samen te leven met een partner die psychisch ziek is.

 

Momenteel schrijf ik mijn tweede boek. Een psychologische roman over de gevolgen van OCD voor een gezin.
Wil je op de hoogte blijven van dit boek? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.