Training voor coaches

“De Boonstra-methode”:
het doorbreken van patronen in gezinnen/relaties

Lees mijn laatste blog over de Boonstra-methode

Ben jij een coach die veel werkt met cliënten die vastzitten in het patroon van een gezinslid, eventueel veroorzaakt door een ziekte of aandoening bij dit gezinslid? Dan is de ‘Boonstra-methode‘ voor jou geschikt om in je begeleiding toe te gaan passen.

Deze methode is uniek en de grondgedachte is van een psychiater. Later heb ik dit verder uitgewerkt als ervaringsdeskundige, oncologieverpleegkundige en professioneel coach.

Het gaat om het overbrengen van een ander inzicht: niet de ander proberen te veranderen maar de cliënt verandert zelf, met als gevolg een positieve verandering in het hele gezin.

Doel is dat de cliënt gaat ontdekken wat hij/zij zelf belangrijk vindt, grenzen leert aangeven en ruimte voor zichzelf gaat maken. Dit alles vanuit liefde voor zichzelf en voor de naaste.

Het proces van de methodiek bestaat uit:

 • Durven vertellen van het eigen verhaal.
 • Bewust worden van patronen in het gezin/relatie waarin de cliënt vastzit.
 • Ontdekken hoe de cliënt omgaat met het aangeven van grenzen.
 • Stappenplan om op een zorgvuldige en liefdevolle manier ruimte voor zichzelf te maken.

Voor wie:

 • Voor de coach die cliënten begeleidt die vastzitten in patronen in hun gezin of relatie.
 • Als jouw cliënt zich moet aanpassen aan het patroon van kind of partner en naar de achtergrond aan het verdwijnen is.
 • Als jij als coach toe bent aan een methodiek die praktisch is, in de onderlaag werkt, snel resultaat geeft en een blijvende verandering geeft. Én als je iets wilt gaan proberen wat wél werkt.

Wat kun je na het leren van ‘De Boonstra-methode”?

 • Je beschikt over een methodiek die gebaseerd is op de kennis van een psychiater en een ervaringsdeskundige.
 • Je past een methode toe die effectief is bij iedere cliënt én positief doorwerkt in het gezin.
 • Je maakt de methodiek eigen door deze zelf te ervaren onder deskundige begeleiding.
 • Je beheerst de methodiek en de onderliggende theorie vanuit de transactionele analyse, NLP en systemisch werk.
 • Je beschikt over de uitwerking van de methodiek in PDF.
 • Je beschikt over een methodiek die je kunt aanpassen aan je eigen coachmethode.

Mogelijk als individuele training of groepstraining.

Neem contact met mij op voor verdere informatie. Ben je aangesloten bij de Nobco, dan geldt er voor jou een korting.

Nieuwsgierig hoe je de Boonstra-methode kunt toepassen in een workshop? Lees hier de observatie van Jenny.

Wat trekt mij aan in de Boonstra methode? De methode biedt op een overzichtelijke en krachtige wijze praktische handvatten. De methode heeft een kop en een staart en is resultaatgericht. Prachtig dat door zelf verandering aan te brengen er beweging komt in een vastgeroest patroon. Hoe vond ik de trainingsdag? Naast de goede trainingsruimte en goede faciliteiten, was de trainingsdag zeer leerzaam waarbij de Boonstra-methode goed is toegelicht. Ook door het zelf doen van de oefeningen merkte ik dat het inzichten oplevert waarbij ik zelf verandering kan aanbrengen. De dag duurde voor mij te kort , dit is bedoeld in positieve zin aangezien er nog zoveel te leren/bespreken valt.

Sylvia Janssen www.zowerkthet.nu   Augustus 2017

 

Wat mij aantrekt in de Boonstra methode is het feit dat het gaat om de naasten, en niet om de persoon met de dwang en angst. Het doorbreken van patronen op een liefdevolle en positieve manier. Daarnaast zijn de instrumenten die worden aangereikt bruikbaar en komt het met gevoel en visualisatie goed ‘binnen’. De trainingsdag was zinvol, mooi, concreet en voelbaar. Als je zelf oefent en je kwetsbaar kunt opstellen dan raakt het je echt. Kijk er naar uit om er mee aan de slag te gaan♥

Sandra van der Hor http://ksr-cc.nl/   Augustus 2017

 

Een fijne trainer die met passie, toewijding en professionaliteit haar vak verstaat en uitoefent. Met deze methodiek leer je de cliënt bewust te worden in welke patronen men onbewust is meegegroeid en wat voor een impact dit op hun eigen leven heeft. Daarnaast leert de methodiek hoe uit deze patronen te stappen om weer regie op het eigen leven van de cliënt te krijgen.  Voor mij een leerzame en goed training die ik met veel plezier in mijn praktijk toepas. Ik vind deze training een zeer welkome toevoeging. Daarnaast ervaar ik bij cliënten dat deze methodiek hun daadwerkelijk leert uit lastige patronen te kunnen stappen. 

Ik heb inmiddels zeer dankbare reacties van cliënten mogen ontvangen die weer regie hebben gekregen ophun eigen leven naast iemand met angst- en of dwang.

 Laura Verhoog