We zijn elkaars spiegel en dat is niet altijd leuk

Waarom heb je gekozen voor een traject bij Thea?

Een vriendin van mij maakte mij enthousiast over Thea. Met name haar manier van systemisch coachen. Ik heb vervolgens een individueel traject bij haar doorlopen, waarin ik veel geleerd heb.
In vervolg daarop besloten mijn partner en ik samen om relatiecoaching te gaan volgen bij Thea. We deden eert vijf sessies en vervolgens nog drie. Nu gaan we de inzichten, ervaringen en adviezen in de praktijk brengen.

Wat heeft het traject je gebracht?

We hebben veel inzicht gekregen in ons gedrag en ook waarom dat af en toe botst met elkaar. We zijn soms elkaars spiegel en het is niet altijd leuk om daarin te kijken. Ook leerden we dat trauma’s niet weggaan, maar dat we wel kunnen leren om er anders mee om te gaan zodat het hanteerbaar wordt en er minder spanning opzit.

Wat is het belangrijkste inzicht dat je hebt gekregen?

Dat het belangrijk is om elkaar in onze waarde te laten, elkaars positieve kanten maar ook elkaars schaduwkanten te accepteren en respecteren. Elk mens is anders en denkt anders. Wij hebben beiden eigen ruimte nodig.
Het belangrijkste is dat we concluderen dat we op de goede weg zijn. We zijn er zeker nog niet, maar zijn bereid eraan te werken. Dat het met vallen en opstaan gaat, is een gegeven. Gedrag dat je al zolang vertoont is niet à la minute te veranderen. Dat heeft tijd nodig.

Waarom zouden je dit traject wel/niet aanraden aan anderen?

Wij raden dit traject zeker aan vanwege de fijne en duidelijke communicatie, de humor, de directheid en heldere adviezen. Door slimme vragen te stellen krijgt Thea het voor elkaar dat je zelf tot bepaalde inzichten en conclusies komt. Deze zijn niet altijd even leuk en soms is het een lesje in omgaan met kritiek, maar Thea is altijd duidelijk en zich inlevend in wat er speelt.

We zijn elkaar spiegelHoe zou je Thea als coach/therapeut omschrijven?

Professioneel, prettig in de omgang, direct, mensgericht, inlevend, duidelijke communicatie, zakelijk, slim, humor, goede adviseur, doelgericht.

================================================================

Joriet volgde eerst het individuele traject en vervolgens samen met Teho het relatietraject.

Laat een reactie achter