Individuele coaching

Dinsdag 18 mei en donderdag 14 september 2021 starten de volgende online groepstrainingen
'Als helpen niet helpt'

Psychische klachten of een GGZ-diagnose van je partner of (jong)volwassen kind beïnvloeden jouw relatie met hem of haar. Jij wilt graag jullie relatie verbeteren, maar je partner of (jong)volwassen kind wil niet, weigert erover te praten of durft het (nog) niet aan.

Elke relatie bestaat uit twee personen, maar ook alleen kun jij jouw aandeel in jullie relatie veranderen. Liefdevol en zorgvuldig.

Wat zijn jouw mogelijkheden als je partner niet wil?

Test eens in hoeverre jij wordt beperkt om jezelf te zijn, als partner of ouder van iemand met psychische klachten of een GGZ-diagnose.

Wil je ook graag mijn nieuwsbrief ontvangen?
Je ontvangt dan maximaal 1x per week een mail. Je kunt je op elk moment weer afmelden.

Ja, ik wil graag de nieuwsbrief ontvangen

Sterk staan in je Eigen Kracht?

Het klinkt zo mooi, maar hoe moeilijk is dat als je een partner of (jong) volwassen kind hebt die last heeft van psychische klachten of een GGZ-diagnose heeft.
Welke ruimte en vrijheid voel jij?
Wat mag jij wel of niet?
Wat moet jij wel of niet?

Waarschijnlijk probeer jij te zorgen dat de spanning niet te hoog oploopt bij de ander. Daardoor word jij enorm beperkt en voel je weinig ontspanning.
Je hebt al van alles geprobeerd om het beter te maken, maar het heeft maar kort effect en waarschijnlijk wordt het uiteindelijk alleen maar erger in plaats van beter.

Hoe komt het dat jij daarin vastzit?
In het traject geef ik je de inzichten waardoor je begrijpt waarom je doet zoals je doet.

Je leert inzien op welke manier jij wel en niet duidelijk bent en wat je hierin anders kunt doen.
En je krijgt praktische handvatten waardoor je op een veilige en zorgvuldige manier iets kunt veranderen.

Wat doe je anders na het individuele traject bij mij?

 • Je houdt van je partner of kind en kunt dat weer, door de angst heen, laten zien
 • Je voelt je meer ontspannen
 • Je voelt weer ruimte, in jouw situatie
 • Je loopt niet meer de hele dag op eieren
 • Je weet  op welke manier je uit de discussie of ruzie met het angstig en dwangmatig kunt blijven
 • Je herkent bij jezelf wanneer je aan het vermijden of ‘meedwangen’ bent en daarin kun je kiezen wanneer je dat wel of niet wilt doen
 • Je hebt een zorgvuldige, liefdevolle aanpak om een stukje ruimte voor jezelf te maken

En als bonus heeft dit ook een positief effect op je partner of kind en je hele gezin.

Dit alles doe je stapje voor stapje onder mijn begeleiding, via de Boonstra-methode.

De intentie is niet om de ander te veranderen. Was dat maar zo makkelijk, dan was het probleem allang opgelost. Nee, je intentie is om je eigen gedrag te veranderen, zodat je de situatie waar je in zit, beter vol kunt houden.

De ervaring van mensen in dezelfde situatie is dat dit een positief gevolg heeft voor je gezin. En dat is natuurlijk wat je graag wilt.
Dit noem ik: Sterk in je Eigen Kracht staan.

Ben je bereid om los te laten en iets te veranderen? Kom nu in actie, dan voorkom je dat het erger wordt. Wat ik van jou verwacht is dat je naar jezelf wilt kijken en iets bij jezelf wilt veranderen. Hierin ben ik je sparringpartner.
Ik luister, kijk met je mee en laat je zien welke mogelijkheden jij hebt in jouw situatie.

De praktische kant

In het gratis (online)gesprek, van een half uur, bepalen we samen of er een klik is en of je bij mij het coachtraject ingaat.

Je kunt kiezen uit:

 • Individuele traject (drie maanden)

Dit bestaat uit 5 sessies van anderhalf uur. Tussendoor zorg ik dat je proces in beweging blijft.  Je kunt ook als ouders samen een traject volgen. Komen we tot de conclusie dat je iets anders nodig hebt dan het traject, dan bespreken we dat en maak ik een passend traject voor je.

Vind je de reisafstand te groot? Dan is er de mogelijkheid om sessies online te doen.

 • VIP-traject (drie maanden)

Dit bestaat uit een VIP-dag in Alphen aan den Rijn en elke twee weken een online sessie.
Geschikt als je ver weg woont of graag intensief wilt starten.

 • "Als helpen niet helpt" (zes weken)

Online groepstraining in samenwerking met de Angst Dwang en Fobiestichting. Meer info en data vind je hier.

 • Online training

Speciaal voor jou als je een partner of kind hebt die angstig of dwangmatig gedrag vertoont waardoor jij vastzit in het meedwangen en vermijden.
Meer info over de verschillende mogelijkheden.

Vergoeding voor een coachtraject bij mij is vaak (gedeeltelijk) mogelijk via je eigen werkgever of verzekeraars die een contract hebben met CAT.

Vragen? Bel 06 81 94 10 59.

Neem contact met me op en begin op het moment dat jij wilt!

Thea, ik wil je bedanken voor jouw heldere uitleg, adviezen en eye openers. Vooral dat laatste!  Het is zo makkelijk om te wijzen met een vinger en een verantwoordelijkheid compleet bij iemand neer te willen leggen. Hielp mij dat? Nee in tegendeel. Jij hebt mij in laten zien dat je altijd zelf in beweging kan komen en verandering aan kan brengen.

Mijn man zegt zelfs tegen onze directe omgeving dat dankzij mij, wij nog bij elkaar zijn! Dat hij zo trots is op me dat ik zelf actie ben gaan ondernemen.

Dit compliment wil ik dan ook zeker doorgeven aan jou! Want dat ‘ dankzij mij’  is grotendeels ‘ dankzij Thea’. Omdat jij precies wist wat het met je doet als naaste gaf jij mij hoop en vertrouwde ik je…vanuit daar ben ik gaan werken…en heel langzaam werd mijn geduld beloond…het WERKTE!  

Wij zullen altijd hard willen blijven werken aan onze relatie, zoals jij zegt is dat ook een werkwoord. Het is investeren, luisteren, praten, aandacht geven, vrijheid gunnen, vertrouwen EN gunnen, zelfs als het om een stoornis gaat.

GUN HEM ZIJN STOORNIS, die woorden van jou, zitten in mijn geheugen gegrift en heb ik vaak herhaald. 

DANK JE WEL! Ga vooral door met waar je mee bezig bent en met alle ambities die je hebt. Komende tientallen jaren komen er alleen maar meer angsten bij in de maatschappij dus ze/we hebben iemand als jij hard nodig!

Meedwangen en vermijden

Iemand binnen jouw gezin heeft een GGZ-diagnose. Dit is al erg genoeg, maar wat als het jouw leven beïnvloedt op een manier dat jij niet meer ‘normaal’ kunt leven?

Grote kans dat jij dingen ‘moet’ doen. Meedwangen noem je dat.
Of dat jij dingen niet doet om te zorgen dat het rustig blijft. Vermijden heet dat.
Je doet het met liefde, omdat anders hun angst en daardoor het gedrag erger wordt. En daar ben jij bang voor. Maar helpt het?

Je weet dat je partner of kind een andere kant heeft waar jij van houdt. Je weet dat jullie, zowel jij als de rest van je gezinsleden, niet gek zijn. En toch heb je last van een schaamtegevoel.

Maar wat gebeurt er als je niets doet? Hoe kun je in je gezin blijven zonder jezelf te verliezen?

test hoe word jij beïnvloed als naaste van iemand met psychische klachten
Test jezelf eens als partner of ouder van iemand met psychische klachten of een GGZ-diagnose

In hoeverre word jij beïnvloed door de psychische klachten of een GGZ-diagnose van je partner of (jong volwassen) kind? Heb je geen andere keuze dan aanpassen maar merk je dat dit niet echt helpt? In hoeverre word jij beperkt om jezelf te zijn?

Door je aan te melden geef je mij toestemming om je naam en e-mailadres te verwerken om jou de nieuwsbrief en enkele mails te sturen. Je kunt je daar elk moment voor afmelden.  Zie mijn privacyverklaring voor meer informatie.

Something went wrong. Please check your entries and try again.