‘Ik weet wel een goeie die ik voorbij hoor komen. Ik zoek haar even op.’

“Er is wel een goeie die ik voorbij hoor komen, ik zoek haar even op” met vervolgens een link naar de website van Thea. 

Ik zoek haar even opDit was één van de reacties die ik kreeg na het plaatsen van een vraag naar ervaring met een coach/begeleiding voor mij als ouder van een kind met meerdere GGZ-diagnoses.
Na het rondneuzen op de website sprong er één ding uit voor mij, Thea is, buiten dat ze coach is, ook ervaringsdeskundige. Dit gaf mij het vertrouwen dat ik met iemand te maken zou krijgen die weet en begrijpt waar ik tegenaan liep.  

Uiteindelijk heb ik geleerd dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn keuzes, ik mijn kind niet beter maak door mezelf in een hoekje te zetten. Door duidelijker mijn grenzen aan te geven heb ik meer rust gekregen en gaat het loslaten wat makkelijker.  

 De relatie met mijn kind is zeker nog niet optimaal, ook omdat er aan die kant eindelijk een behandelteam staat waarmee stappen naar de toekomst gezet gaan worden maar door wat ik bij Thea geleerd heb is het makkelijker geworden om met deze veranderingen bij mijn kind om te gaan.  

Mijn ervaring tot nu toe is dat in GGZ-land er bar weinig goede begeleiding/ondersteuning is voor ouders, zeker als je kind 18+ is. Dit heb ik gelukkig wel gevonden bij Thea. 

Thea weet op een prettige manier de vinger op de zere plek te leggen om je vervolgens eerst zelf aan de slag te laten gaan maar ook duidelijke uitleg geeft waardoor je beter begrijpt waar het ‘knelpunt’ zit. Hierdoor werd het voor mij makkelijker om met een andere blik naar onze situatie te kijken.  

Verder is Thea een erg prettig mensen-mens, open, rustig en meelevend. Haar manier van coachen heeft me veel goeds gebracht. 

Marja heeft het individuele traject Als helpen niet helpt PLUS  gevolgd.

Laat een reactie achter