Niet blijven tobben!

Ik heb gekozen voor een traject bij Thea omdat zij veel kennis heeft en erg kundig is in hoe om te gaan met mensen met een persoonlijkheidsstoornis. Daarnaast is zij ervaringsdeskundige. Haar persoonlijke verhaal raakte mij en overtuigde mij ervan dat zij mij zou kunnen helpen met de dingen waar ik tegen aanliep.

Het traject heeft me veel nieuwe inzichten gebracht. Voordat ik bij Thea het traject in ging had ik al heel veel werk verricht en wist ik dat ik alleen mezelf kan veranderen en mijn gedrag aan kan passen, (I learned that the hard way). De ander kan alleen zichzelf veranderen, dat weet ik als coach maar al te goed. Door vergelijkbare triggers van een tweede dierbaar persoon in mijn leven kwam er ondanks al het al verrichtte werk weer van alles naar boven waardoor ik toch weer vastliep en het even niet meer wist.

Het belangrijkste nieuwe inzicht is dat ik niet hoef te helpen zolang daar niet om gevraagd wordt. Ook niet al het een minderjarige betreft. En dat is eigenlijk wel zo relaxed. In plaats van me steeds af te vragen wat ik kan doen, wacht ik nu af of me iets gevraagd wordt te doen en kan dan altijd nog nee zeggen. Heerlijk.

Indien je te maken hebt met een dierbare in je leven die ‘moeilijk’ gedrag vertoont en je weet niet hoe je daar op een goede manier mee om kan gaan, of je voelt dat je je grenzen steeds verschuift om de ander ter wille te zijn, dan is het tijd om een traject bij Thea te gaan doen. Dat is in dat geval echt een aanrader. Niet zelf blijven tobben, je raakt jezelf alleen maar steeds verder kwijt, de stress loopt op en de sfeer wordt er niet beter van. Met de inzichten die je in een traject met Thea op doet wordt de relatie met die ander beter én het heeft een helende werking voor jezelf. Daar knapt de sfeer en harmonie in huis voor iedereen enorm van op.

Thea is een warme persoonlijkheid die goed kan luisteren en heel goed de vinger op de zere plek kan leggen. Ze kan goed uitleggen wat er systemisch gebeurd in de situaties die je voorlegt én heeft verschillende oplossingsrichtingen paraat. Hoe de oplossingen werken laat ze je waar mogelijk in haar praktijk direct ervaren met simpele oefeningen. Dit ervarend leren zorgt ervoor dat je begrijpt hoe je dingen anders kunt doen. En hoe je van perspectief kunt wisselen. Elke keer weer spannend wat er zal ontstaan tijdens een sessie,  je gaat gegarandeerd met een lichter gevoel weg dan dat je binnenkwam en met nieuwe inzichten en tools om in de praktijk toe te gaan passen.

Jeannette Warmerdam

Laat een reactie achter