Het traject is hard werken. Met resultaat!

Als gevolg van jarenlange zorgen over mijn dochter werd mij duidelijk dat ik hulp nodig had om niet te verzuipen in de ellende van mijn kind. Een tip van een vriendin zette me op het spoor van Thea. De informatie op haar website sprak me aan en dezelfde avond heb ik een bericht gestuurd. De intake kon snel ingepland worden en het gesprek gaf mij het vertrouwen dat ik bij Thea aan het goede adres was. Omdat ik me maar al te goed realiseerde dat de patronen die voor zowel mijzelf als mijn dochter niet helpend waren diep in mij verankerd zaten, heb ik gekozen voor het meest uitgebreide individuele traject. En dat heeft me heel veel gebracht.

Zowel mijn dochter als ikzelf staan weer op onze eigen benen en nemen de verantwoordelijkheid voor ons eigen deel. Dat mijn dochter tegelijkertijd ook een intensief traject is aangegaan helpt daar zeker ook bij. Ik kan haar niet redden, dat zal ze zelf moeten doen. Mijn taak is een andere. Ik moet voor mezelf zorgen en pas dan kan ik haar voor zover het mijn verantwoordelijkheid is steunen en vooral vertrouwen geven.

Het was een traject waarbij ik behoorlijk naar mezelf heb moeten kijken en hard heb moeten werken. Maar het resultaat is er ook naar. Zelfreflectie en de bereidheid ook echt naar jezelf te kijken zijn een noodzakelijke voorwaarde. Maar, laten we eerlijk zijn, dat is sowieso nodig om verder te komen in het leven. Als je daartoe bereid bent kan ik het iedereen aanraden om met dit traject aan de slag te gaan. Het geeft rust, vertrouwen, een beter band met mijn dochter en ook bij haar is het resultaat zichtbaar.

Thea geeft de (voor mij noodzakelijke) warmte en tegelijkertijd het duwtje in je rug. Ze werkt met verschillende werkvormen en past het traject aan aan jouw individuele situatie en behoefte.

Ester volgde het traject Als helpen niet helpt PLUS dat nu beschikbaar is als Als helpen niet helpt – INDIVIDUEEL

Laat een reactie achter