Ik dacht er goed aan te doen mijn kind in alles te ontzien

Herken je het gevoel dat je met je handen in het haar zit en met je rug tegen de muur staat? Dat je jezelf ergens onderweg bent verloren omdat je kind een strijd aan het leveren is tegen de dwang?
Zo voelde ik mij toen ik op zoek ben gegaan naar hulp voor mezelf. Ik merkte dat ik iedere dag over mijn eigen grenzen ging om de lieve vrede maar te bewaren en om mijn kind te ontzien.

Dat ging van kwaad naar erger. Op het laatst was ik haar haren aan het kammen, tanden aan het poetsen, aan het wassen, aan het aankleden, de deuren open aan het doen, de wc voor haar door aan het trekken. Een twee uur durend proces om haar in bed te krijgen en dan maar hopen dat ze niet s’nachts naar de wc moest want dan begon dat riedeltje weer van voor af aan.

Via de ADF stichting werd mij geadviseerd om contact met Thea te zoeken. Pas toen ik haar naam nogmaals voorbij zag komen in een OCD-appgroep, besloot ik om contact op te nemen.
Zelf coach en begeleid ik ook mensen dus het was voor mij wel van belang dat ik het gevoel had dat het een meerwaarde voor me zou hebben. Dat Thea me zou kunnen helpen en dat ik het gevoel bij Thea zou hebben dat ik me open kon stellen en een keer niet zelf op de coachstoel zou gaan zitten.
Gelukkig was die wisselwerking er al snel en heb ik een individueel traject gevolgd bij Thea. Door dit traject heb ik mezelf vaker in de spiegel aangekeken dan alleen bij het aankleden… Soms confronterend maar vooral heel erg helpend.

Het was een mooi proces en hoewel ik nog iedere dag mag leren en mag groeien in mijn eigen ik-zijn, besef ik me meer dan ooit hoe waardevol het is om in je eigen kracht te mogen staan. Daar waar ik dacht er goed aan te doen door mijn kind in van alles te ontzien, blijkt ze juist meer geholpen te zijn met een moeder die haar eigen grenzen duidelijk aangeeft. Dat laatste is dan ook voor mij het belangrijkste inzicht wat ik heb mogen aanvaarden. Het feit dat ik mijn eigen grenzen mag aangeven, geeft mij de kracht om weer mezelf te mogen zijn.

Ik zou iedereen in een vergelijkbare situatie aanraden om gebruik te maken van Thea haar kwaliteiten. Ze is recht door zee, neemt geen blad voor haar mond, durft je te confronteren op een respectvolle manier en door haar manier van coachen ga je zelf op antwoorden komen zodat ook jij er weer kan zijn en staan.

Dankjewel Thea voor alle inzichten die je mij hebt gegeven en het mooie proces dat we hebben mogen doorlopen.

Liefs,

Mieke van Gansewinkel

 

Laat een reactie achter