Het traject heeft me mijn dochter teruggebracht

Waarom heb je gekozen voor een traject bij Thea?

Onze dochter heeft last van erge dwang. Eerlijk gezegd was ik 1.5 jaar geleden de wanhoop nabij. Al zoveel hulp gekregen, therapie gevolgd, … tot zelfs een opname van 6 maanden van onze dochter…….
En steeds eindigde dit met een gevoel dat niks hielp…. . Ik herkende mijn dochter niet meer, was mijn lieve meisje kwijt. Ik herkende mezelf niet meer, en ook mijn gezin leed er zwaar onder.

Het traject dat Thea aanbiedt, viel me op omdat het het enige traject is dat de naasten helpt en niet enkel de persoon met dwang zelf…… . Ik was eerst erg sceptisch (want waarom zou dit nu wel helpen?).
Ik heb Thea een eerste keer gecontacteerd in het voorjaar 2022 om af te toetsen hoe zij me kon helpen, maar was eerst wat geschrokken van de prijs van het traject en niet helemaal overtuigd of het zou helpen.
Haar woorden bleven echter in mijn hoofd hangen: “je kan enkel jezelf veranderen, niet de andere. Maar door jezelf te veranderen, breng je wel een dynamiek op gang……. . Omdat ik ons meisje enkel zag lijden onder haar dwang, heb ik op een bepaald moment beslist in te gaan op het aanbod…..

Omdat het zo anders was dan al het andere aanbod qua therapie, omdat het ook echt uitgaat van iets waar ik zelf in geloof: vertrouwen geven, kijken naar jezelf en hoe dat de situatie beïnvloedt,…. .
Bovendien heb ik steeds ervaren dat Thea niets opdringt, maar gezond in vraag gesteld en je zelf laat nadenken en keuzes laat maken; dus niets commercieel…..

Wat heeft het traject je gebracht?

Het traject heeft me mijn dochter terug gebracht. Het heeft me de moed gegeven om verandering te brengen vanuit mezelf, in de spiegel te kijken en dynamieken te veranderen. Hierdoor is er terug echte connectie en vertrouwen en dat is het meest waardevolle dat er is! En oké, dwang is niet iets dat gewoon verdwijnt, maar het is leefbaar geworden en ons meisje weet nu dat ik vanuit vertrouwen met haar connecteer en dat ik een baken ben voor haar, met ook mijn eigen grenzen. Het heeft duidelijkheid en rust gebracht.

Wat is het belangrijkste inzicht dat je hebt gekregen?

Dat je moet leren loslaten, vertrouwen geven, om terug connectie te krijgen. Dwang laat zich niet controleren. Ik ben terug zelf ruimte gaan innemen in plaats van mezelf constant weg te cijferen. Gek genoeg had dit een zeer positief effect terwijl ik daar aanvankelijk heel erg bang voor was…. . Ik cijferde mezelf weg.
Door te stoppen met de dwang te willen controleren, is die automatisch verminderd

  • Waarom zou je dit traject wel/niet aanraden aan anderen?

Dit is echt een life changer. Als je dit traject aangaat met de wil om naar jezelf te kijken, kan je op enkele maanden tijd enorme stappen vooruit zetten. Het is werken, durven jezelf in vraag stellen, verwerken, rouwen, maar bovenal groeien. Er verandert werkelijk iets in de dynamiek met je naaste met dwang, maar ook algemeen hoe je in het leven staat. Dat is heel mooi om zien, hoe een traject zoveel impact kan hebben op je levensvisie en -houding

Hoe zou je Thea als coach/therapeut omschrijven?

Zeer aangenaam, open en ongedwongen. Ze brengt je tot inzicht zonder ‘lesgeven’, aan de hand van oefeningen en vragen, kom je zelf tot conclusies….. ze vraagt door en herformuleert. Hierdoor stel je zelf dingen weer in vraag.
Thea is zeer aangenaam als therapeute en je kan bij elk obstakel bij haar terecht: maatwerk, want geen situatie is dezelfde!

Niet twijfelen, maar zeker doen!!

Ine
Uit België

1 reactie

  1. Yvonne op 25 september 2023 om 12:06

    Zeer toegangkelijk geeft duidelijk uitleg t.a.v dwang en angst gevoelens+ verdieping.
    Geeft inzicht in voorbeelden en situatie daarnaast ook empaties en inzichtelijke terugkoppelingen/ reflectie om thuis verder mee aan de slag te gaan zodat je inzicht krijgt in je eigen patronen.

    Daarnaast ook als extra tool waardevolle werkbladen om thuis mee aan de slag te gaan dit gaf mij veel inzicht, daarvoor dank!

    Als laatste wat ik graag wil vertellen , eerste indruk: Thea heeft een warme persoonlijkheid, empathisch, open, zowel als ervaringsdeskundige als deskundige en toegangkelijk en legt het duidelijk en begrijpelijk uit, mijn compliment.

Laat een reactie achter