Ik had de tijd nodig om werkelijk naar mezelf te gaan durven kijken

Drie jaar geleden heb ik contact met je opgenomen. Ik had een workshop bij je gevolgd bij de MIND familiedag. Ik was ervan overtuigd dat als ik één keer met je ging zitten, ik precies wist hoe ik met de depressie en angst van mijn man om moest gaan.
Ergens was ik boos op je toen je zei dat je alleen trajecten deed. Dat wilde ik niet. Op advies van mijn huisarts heb ik toen (een jaar) gesprekken gevoerd met de praktijkondersteuner (POH-GGZ). Op haar advies ben ik toen overgestapt naar een psycholoog. Na weer een jaar – en verslechtering van de situatie thuis – was ik het zat.
Een half jaar geleden heb ik weer contact met je gezocht. Nu begreep ik wel waarom je werkt met trajecten.
Ik ben de groepstraining bij je gaan doen. En daarna – omdat ik het zelf wilde – een individueel traject. Want er kwamen veel meer thema’s naar boven dan alleen de depressie en angst van mijn man.

Achteraf heb ik twee jaar verspild aan hulp, tijd en geld. Drie maanden bij jou heeft me meer gebracht dan die twee jaar.
Maar Thea, dan zeg jij: “Die tijd heb je nodig gehad om er naar toe te groeien om werkelijk naar jezelf te gaan kijken.”
Heel veel dank voor al je wijsheid.

En fijn om te weten dat als ik het nodig heb, voor een losse sessie langs mag komen.

Hanneke (33 jaar)

Lees ook de blog hierover in de rubriek vragen.

Laat een reactie achter