Vraag: Waarom doe je geen eenmalige sessie?

Vraag:
Graag zou ik een eenmalige sessie doen bij je. Ik denk dat ik daar genoeg adviezen en tips uithaal om een poosje door te kunnen. Een heel traject spreekt me niet zo aan. Die investering in tijd en geld besteed ik liever aan mijn dochter. Zij heeft ernstige problemen.

Waarom doe je geen eenmalige sessies en alleen maar trajecten?

 

Het klopt dat ik alleen met trajecten werk. In een eenmalige sessie kunnen we niet zoveel. Het voelt dat we samen een weg bewandelen en dat er na een paar meter een stopbord staat.
Dat is precies wat je niet wilt, omdat je wilt weten wat er na dat bord komt en hoe je daar kunt komen.

 

Als je een partner of kind hebt met een GGZ-diagnose of psychische klachten ben je gericht op de ander te helpen. Hem of haar ‘beter’ maken, of in ieder geval zorgen dat zijn/haar leven niet al teveel door de heftige klachten en spanning beïnvloed wordt.
In mijn visie (en dat was mijn eigen ervaring) kun je de ander niet beter maken. Er is geen tip of advies die helpt op een manier dat alles beter gaat.

De enige persoon die je kunt beïnvloeden en veranderen, ben jezelf. Dat betekent kijken naar wie jij bent, wat je doet, hoe je doet en welk effect dat heeft op de mensen om je heen.
Dat vraagt een proces ingaan. Beginnen bij punt A en je weg zoeken naar punt B.
In dat zoeken ga ik met je mee, omdat ik de wegen in dat gebied ken.
Soms is de weg lastig en zie je niet waar je heen gaat. Maar als je even stilstaat kun je om je heen kijken en zie je dingen die je niet had verwacht.
Jouw weg en jouw proces.

Tips en adviezen krijg je waarschijnlijk al genoeg van andere hulpverleners van je dochter en van mensen om je heen.
Waarschijnlijk zitten daar hele goede tips en adviezen tussen. Alleen… je weet niet hoe je ze in de praktijk kunt toepassen.
Dat vraagt voorbij het stopbord gaan.
Van A naar B.
Zodat je na punt B zelf je weg kunt vinden en geen tips en adviezen meer nodig hebt. Of als je ze wel concreet vraagt en krijgt, je ook ook werkelijk kunt toepassen,

Dat is waarom ik altijd start met een traject.

Lees de ervaring van Hanneke. Zij wilde ook een eenmalige sessie. Toen dat niet mogelijk was, heeft ze andere hulp gezocht.

Heb je ook een vraag die je hier (anoniem) beantwoord wil zien? Stuur me een bericht. Je krijgt eerst persoonlijk antwoord van mij. 

Wil je vaker mijn blog lezen?
En op de hoogte blijven?

Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter