Wij gaan ook de exposure aan

Wij liepen vast en voelden ons eigenlijk machteloos.
Met deze emotie hebben wij eind vorig jaar contact opgenomen met Thea wat zij voor ons kon betekenen.

Onze 20 jarige zoon met hevige dwang helpen, maar hoe? Tips en sessies bij diverse trajecten brachten geen verandering. Loslaten, niet te veel helpen, meer tijd voor jezelf vrij maken… allemaal makkelijk gezegd dan gedaan.

Toen kwamen de sessies bij Thea, die ons echt verheldering hebben gegeven. Inzien hoe dwang werkt en welke invloed dit kan hebben op ons, als wijzélf niet veranderen.
Daar komt het in feite op neer, zélf veranderen en niet diegene met dwang willen veranderen. Zo ontstaat er ruimte waardoor je meer in je eigen kracht komt te staan.

We geven nu duidelijk de grenzen aan wat wij voor onze zoon willen doen. Ga je erover heen, dan houd je de dwang in stand. Woorden die inmiddels in mijn geheugen gegrift staan. En we zien dat het gaan werken. Niet altijd fijn om “voor jezelf” te kiezen, maar uiteindelijk doe je het voor elkaar.
We hebben onze zoon gezond laten lijden en geven hem meer verantwoordelijkheid. Daar zal hij uiteindelijk veel meer van gaan groeien. In feite gaan wij ook de exposure aan, dingen laten, niet doen, ga je eigen angst aan om toch iets niet te doen. We hebben meer vertrouwen in elkaar en de toekomst. En hopelijk komt er een dag dat onze zoon ook weer vertrouwen gaat krijgen in zijn eigen toekomst!

Dank Thea voor je wijze woorden en vertrouwen in ons.

Henk en Marielle

Deze ouders hebben het relatietraject gevolgd. Vijf gezamenlijke sessies en beiden een individuele sessie.

Laat een reactie achter