Ik kan en mag mijn leven weer leiden!

Waarom heb je gekozen voor een traject bij Thea ?

Ik had het erg zwaar met mijn partner met psychische klachten. Ik wist niet meer wat ik moest doen. Ik had al meerdere therapeuten gehad, maar niets hielp. De situatie werd alleen maar slechter en slechter. De enige keuze die nog over leek was uit elkaar gaan (maar dat vond ik eigenlijk geen goede keuze). Uiteindelijk raadde iemand van “Naasten centraal” mij het boek aan “Als helpen niet helpt”. Ik heb het boek in één keer uitgelezen. Ik herkende mijzelf meteen in alles wat Thea beschreef in haar boek. Na het lezen was ik vastbesloten, ik moest dit voor mezelf gaan doen! Ik zag het niet zitten om dit op eigen kracht te doen en heb besloten om contact op te nemen met Thea.
We hebben eerst telefonisch contact gehad. Dit voelde ontzettend fijn. Thea had aan één woord voldoende en begreep mij volledig. Na het gesprek heb ik besloten om een individueel traject te volgen.

Wat heeft het traject je gebracht?

De training is echt bedoeld voor jezelf. Een ander kan je niet veranderen, je kunt alleen jezelf veranderen. Doordat ik goed naar mezelf ben gaan kijken is mijn hele situatie veranderd in positieve zin. Ik heb zoveel meer rust, ik heb veel minder last van angst voor de reactie van mijn partner en ik heb ontzettend veel inzichten gekregen over mezelf en het effect van mij en mijn manier van reageren op de hele situatie. Ik ben gelukkiger. Ik heb het gevoel dat ik mijn leven weer kan en mag leiden.

Wat is het belangrijkste inzicht dat je hebt gekregen ?

Het belangrijkste inzicht wat ik heb gekregen was ook gelijk een heel confronterende. Ik was niet betrouwbaar! Ik zei nee, maar het gebeurde toch. Het was ook confronterend om te horen wat mijn aandeel is geweest in de hele situatie. Mijn angst (voor de reactie van mijn partner) zorgde voor een groot podium voor de emotionele chantage zonder dat ik mij er bewust van was.

Waarom zouden je dit traject wel/niet aanraden aan anderen ?

Ik raad dit traject zeker aan, aan anderen. Mijn partner kreeg al veel hulp, maar niets hielp. De situatie werd alleen maar erger en niemand kon mij vertellen wat ik moest doen of juist niet moest doen (want helpen/proberen te helpen werkt echt niet!) Dit traject gaat echt over jezelf en niet over de ander. De methode die Thea hanteert kijkt zo anders naar de situatie en gaat uit van je eigen kracht. Wat kan jij zelf doen/veranderen?! In vier jaar tijd is er niemand anders geweest die mij zo heeft geholpen en met zo’n positief effect!

Hoe zou je Thea als coach/therapeut omschrijven ?

Thea is een heel rustige en fijne coach. Een coach die weet waar ze het over heeft. Een coach met ervaring. Een coach die doorvraagt en naar jezelf leert kijken. Een coach waar je “fouten” mag maken en samen met je kijkt hoe het anders zou kunnen. Een coach die geen ongevraagd advies geeft. Een coach die je stapje voor stapje verder helpt in je eigen proces, kijkend naar wat je aankunt. Een coach die je complimenten geeft, maar je ook laat nadenken over jezelf en de situatie waar je in zit.

Dank je wel Thea voor onze fijne gesprekken. Je hebt mij ontzettend geholpen!
Manon

============================================================

Manon heeft het individuele traject ‘Als helpen niet helpt PLUS’ gevolgd.

Laat een reactie achter