Vraag: Groepstraining bij de ggz of bij jou?

Ik kan via de ggz waar mijn partner wordt behandeld groepstraining voor partners krijgen. Deze wordt gegeven door een psycholoog en een ervaringsdeskundige en is gratis.
Wat is het verschil met jouw training en waarom kost het bij jou geld?

Als Nederlander denken we graag in geld. En ergens vinden we dat we recht hebben op gratis begeleiding. Zeker als we zelf niets mankeren.

Ik ben meer dan een ervaringsdeskundige en ik ben geen psycholoog.
Mijn begeleiding is ontstaan vanuit ervaring en is professioneel geworden door de kennis en kunde die ik heb.

Het verschil tussen andere – vaak gratis – trainingen die door de ggz worden aangeboden is dat deze gericht zijn op het omgaan met je naaste met een ggz-diagnose.
Je deelt daar je ervaringen, je krijgt uitleg over het ziektebeeld en er worden tips gegeven hoe je beter met je thuissituatie kunt omgaan. Grenzen stellen naar de ander is daarbij belangrijk.
Vanuit de ggz is dit logisch omdat zij er zijn voor de behandeling van de mensen met een diagnose. Daarvoor ontvangen zij geld.

Mijn groepstraining heeft een hele andere insteek. Je komt omdat je een partner of kind hebt die een ggz-diagnose heeft. Dat delen jullie met elkaar in de groep. Waarschijnlijk heb je veel tips gekregen, maar lukt het je niet om deze toe te passen.
En dat klopt. Veel tips zijn gericht om met de ander om te gaan.
Ik ga met jou kijken waarin jij kunt veranderen.
Dus niet je partner of kind veranderen. Als dat werkt, dan was dat je allang gelukt.

Hoe komt het dat de tips niet werken?

Tips vertellen je wat je moet doen naar de ander. Mijn visie en ervaring is dat je alleen jezelf kunt veranderen. Daarbij gaat het niet om wat je doet, maar om hoe je het doet.
Dan kom je erachter dat je bang bent voor de reactie van de ander. Het gaat over jouw angst. Als je die gaat herkennen en daar anders mee omgaat, merk je dat je je eigen tips ontdekt. En nog belangrijker: dan lukt het om ze toe te passen, omdat het past bij wie jij bent.

Ook naar grenzen stellen kijk ik anders.
Ten eerste gaat het over duidelijk zijn.  Als je weet wat je wilt, kun je leren dat op een duidelijke manier te zeggen.
Grenzen stel je niet tegen de ander, maar voor jezelf. Dat is een totaal andere benadering. Dan ben jij opeens niet meer zo bedreigend voor de ander. Dan stop je met zijn of haar depressie, angstig of dwangmatig bedrag te willen beïnvloeden.  Je maakt afspraken waar jij je aan gaat houden.
Omdat je van die ander houdt, is dit nooit schadelijk. Integendeel, het brengt direct rust.

Dit alles doe ik met praktische oefeningen en opdrachten die diep doorwerken. Omdat ik als geen ander weet hoe het is om samen te leven met iemand die een ggz-diagnose heeft, ervaar je dat mijn methode niet uit een boekje komt. Ik heb het zelf doorleefd. En dat doe ik nog steeds.

Omdat het over jou gaat, kun je in mijn training zowel als ouder, partner, broer of zus terecht.

Wat is de waarde?

Zoals alles in onze maatschappij draait alles om waarde en balans tussen geven en nemen. Wat verwacht jij van iets dat gratis is? Wat betekent het voor jouw motivatie als je werkelijk iets geeft? Wat doet dat met jouw verwachting?
Daarom vraag ik voor deze training geld. Omdat ik je werkelijk waarde wil geven. Iets dat jouw leven – en de rest van je gezin – positief verandert. De ervaring laat al jarenlang zien dat de waarde die het jou geeft nog veel groter is dan je verwacht.

Als je alleen maar ervaringen wilt delen, tips wilt krijgen en ervoor wilt proberen je partner of kind beter te maken, dan zit je goed bij de gratis training van de ggz.

Als je het aandurft om te kijken op welke manier jij een aandeel hebt in de manier waarop het bij jou thuis gaat en hoe jij dit in stand houdt, dan nodig ik je uit om eens contact op te nemen met mij. Dan bespreken we samen of het mogelijk is dat jij verandert in jouw situatie.
De naam van de training is niet voor niets ‘Samen ….. jouw verandering inzetten.”

De groepstraining geef ik in samenwerking met de Angst Dwang en Fobie stichting. Hierdoor kunnen we jouw financiële investering zo laag mogelijk houden.

Ervaringen lezen?

Naast deze groepstraining is er ook het jaartraject. Hieraan kun je deelnemen als je aan de slag wil met jouw angst. Zowel angst voor de reactie van je naaste als eigen angst.
in het jaartraject werken we ernaar toe dat je weer ‘normaal’ kunt doen met je angst.

Heb jij ook een vraag? Stuur me een berichtje
Je naam wordt niet vermeld als ik je vraag hier beantwoord.
Je krijgt altijd eerst persoonlijk antwoord van mij, daarna plaats ik het op deze pagina.

Wil je vaker mijn blog lezen?
En op de hoogte blijven?

Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter