Uit liefde

Ze denkt dat ze vanuit liefde meegaat in zijn dwang. Maar beseft dat ze het doet vanuit angst voor zijn dwang. Ze ontdekt hoe ze vanuit liefde kan reageren.

 

Ze is een lieverd, net klaar met studeren en open om het volwassen leven in te gaan. Ze komt uit een harmonieus gezin. En heeft sinds twee jaar een relatie. De liefde straalt uit haar ogen als ze over hem vertelt. Er is één maar… hij heeft dwang.
Dat betekent dat zij veel dingen niet mag. Dat houdt ze zich met liefde aan. Ze houdt van hem en wil hem helpen. Dus bepaalde kledingstukken mag ze niet aan als ze bij hem is. Haar haren mogen niets aanraken als ze naar hem toe gaat. Er zijn regels over wat wel en niet mag bij intimiteit en wanneer ze wel en niet bij elkaar in bed kunnen slapen. Ze vindt het niet leuk, maar ze doet het. Omdat ze van hem houdt en hem zo graag wil helpen.

Samen ontdekken we haar eigen angst. Hoe weinig ze geleerd heeft om echt duidelijke grenzen aan te geven en haar ruimte in te nemen. Dit ging altijd vanzelf, op een fijne manier. Stapje voor stapje probeert ze iets te veranderen. In hele kleine stapjes die ze aandurft.
Telkens komt de twijfel boven of deze relatie wel vol te houden is. Telkens zijn ze het er samen over eens dat hun liefde sterker is.

Ze gaat!

Over vier dagen wil ze weer naar hem toe. Hij zegt dat het misschien niet zo’n goed idee is omdat hij verwacht dat zijn dwang erger gaat worden. Zij weet dat haar aanwezigheid zijn dwang groter maakt en legt zich erbij neer.  Tot ze ergens binnenin bij zichzelf iets anders voelt. Dat is nieuw en spannend, maar ze voelt het duidelijk. Ze gaat morgen al naar hem toe, zonder hem dat te zeggen. Dat heeft ze nog nooit gedaan.
De volgende dag belt ze aan zijn voordeur. Hij doet open. En is blij!
“Ik hoopte al dat je dat zou doen,” zegt hij. Zijn dwang hoeft maar één ding te doen voordat ze welkom is.

Ze belt mij. Ze wil graag weten of ze er goed aan gedaan heeft. Ik kan haar alleen maar een groot compliment maken. Dit is je ruimte innemen. Doen wat goed voelt voor jou. Dan blijkt dat het voor de ander ook goed is.
Waar ze eerst rekening wilde houden met de dwang, heeft ze nu ervoor gekozen om te gaan voor de liefde. Eerder heeft ze dit niet gedurfd. Nu wel.

Geen tips

Dit is geen tip die ik haar heb gegeven. Dat werkt niet. Dan moet ze het op mijn manier doen. Zij mag haar eigen manier vinden.
Ze heeft geleerd wanneer zij zich bang laat maken en zich laat leiden door de dwang. Daaruit stappen is een (lastige) uitdaging. Het gaat erom een andere weg te vinden. Een weg die de dwang niet verwacht. Wel uit liefde. En dan gebeuren er mooie dingen die eerder niet lukten of  mogelijk bleken.

Dit verhaal is echt en mag ik met toestemming van deze twee geliefden delen.

Herken jij je in dit verhaal en wil je er eens over vertellen? Voel je vrij en neem contact met me op. Bellen of appen mag ook 0681941059

Wil je vaker mijn blog lezen?
En op de hoogte blijven?

Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter