Veranderen boven de 70 jaar? Ja, het kan!

Bea is halverwege de zeventig en ik mag ‘je’ tegen haar zeggen.

Een actieve vrouw die het eigenlijk te druk heeft om naar een coach te gaan. Maar ze heeft goed door dat ze echt een probleem heeft. Haar oplossing was om zich aan te melden voor mijn online training. Zes weken lang krijgt ze elke week een mail met een filmpje en opdracht. Daarnaast bellen we regelmatig. Trouw doet ze de opdrachten.

Wat heb ik veel respect voor Bea.

Voor het feit dat ze inziet dat zij een probleem heeft en dat ze het aandurft om daar iets aan te doen. Bea weet dat zij kan veranderen. En natuurlijk hoopt ze dat haar volwassen kind (40 jaar), die een dwangstoornis heeft, er ook baat bij heeft.

Haar kind heeft haar elke dag nodig om de bevestigd te worden in de dwanghandelingen. Bea is meegegaan in het meedwangen. Zij heeft lange tijd gedacht dat ze haar kind hiermee hielp. Nu komt ze er achter dat dit niet zo is.

Het is pittig voor haar om te ontdekken dat ze door het meedwangen, de dwang alle ruimte geeft. De stap om de dwang van haar kind los te laten, is groot.  Bijna te groot. Toch is dat precies wat ze stapje voor stapje aan het doen is. Met liefde voor haar kind. Ik mag haar laten zien welke stappen ze al gezet heeft. Het zijn er meer dan ze zelf door heeft.

Ook mag ik tegen haar zeggen dat het haar eigen angst is die ze niet los durft te laten. Ik slik als ik dit tegen haar zeg. Een oudere dame waar ik veel respect voor heb. Juist daarom durf ik haar de spiegel voor te houden.

Ze is even stil en zegt dan:  “Thea, ik ben blij dat je dit tegen me zegt.”

We spreken elkaar binnenkort weer.

Is de online training ook iets voor jou? Lees er hier  meer over.

Wil je vaker mijn blog lezen?
En op de hoogte blijven?

Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter