Lachen om een oefening – Pamela deel 3

Pamela is op de Mind dag geweest en is begonnen met mijn challenge. Ze ontdekt het verschil tussen argumenten en overtuigingen. Dit doet iets met haar.

Of ik wil of niet, sinds ik het verhaal van Thea heb gehoord, gebeurt er iets. Maar gelukkig kan ik er ook om lachen.

Ergens knaagt een stemmetje in mij dat ik niet wil horen. P mankeert wat en moet hulp hebben. Niet ik. Ik doe mijn best en kan er niets aan doen! Ik zorg ervoor dat het gezin en huishouden redelijk lopen. Mijn werk is voelt als ontspanning. Even weg thuis. Maar dat stemmetje…….. Doe ik het verkeerd? Moet ik het anders doen? Maar hoe dan?

De derde oefening uit de challenge.

Willen – Kunnen – Moeten – Mogen – Durven

Dit is eigenlijk wel leuk. Met mijn vriendin Mara ga ik winkelen. Van koffie naar lunch naar thee. Mara heeft die werkwoorden gelijk door en maakt er een spelletje van. Als ik leuke, veel te dure, schoenen sta te passen, zegt ze:

Wil je deze schoenen kopen?

Kun je deze schoenen kopen?

Moet je deze schoenen kopen?

Mag je deze schoenen kopen?

Durf je deze schoenen te kopen?

Antwoorden: ja, ja, nee, nee, nee.

Nee dus, de schoenen gaan weer terug. Maar uiteindelijk koop ik op deze manier wel een mooie broek. Heb ik hem echt nodig? Nee, maar ik wil hem wel. En ik mag van mijzelf.

Mara en ik praten erover door. Door deze oefening uit de challenge van Thea vertel ik haar meer over P en mij dan ik ooit heb gedaan. Ze luistert en kijkt me aan met een blik die ik alleen van haar kan hebben. Steeds meer komen de woorden willen, kunnen, moeten, mogen, durven erdoor heen.

Ik vind het zo eng om het anders te doen. Ik ben bang. Bang voor zijn reactie. Bang voor het effect op de kinderen. Bang om te scheiden en het alleen te moeten doen.

Bang is (niet) durven, toch? Maar wat wil ik? Wat kan ik? Wat moet ik? Wat mag ik?

Het complete verhaal van Pamela is beschikbaar als E-book in de kennismakingsmodule van de online training.
Ook de oefening met de werkwoorden is in deze moduel te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *