Hoeveel geld ben ik waard? – Pamela deel 5

Pamela heeft een afspraak gemaakt voor een gratis Skypegesprek. Ze worstelt met de vraag op welke manier ze geld aan zichzelf mag uitgeven.

Ik heb net geskypet met Thea. Eigenlijk heb ik een hekel aan Skype, maar nu vind ik dat het eigenlijk wel handig is. Ik heb dingen durven zeggen, die ik nog nooit heb verteld. En het lucht op. Ze begrijpt het, vindt het niet gek en ze vindt me ook niet stom. Wat zou ik graag een traject doen bij haar, maar ja…….. het geld!

Weekendje weg

Thea vroeg of P weet dat ik contact met haar heb. Dat weet hij inderdaad. Hij moest even laten bezinken dat ik hulp wil omdat hij ergens last van heeft. Hij vroeg al snel hoe duur dat is en of het vergoed wordt.

Met Mara (mijn vriendin) heb ik het er over. “Weet je nog onze dagen in Londen?” vraagt ze. Ja natuurlijk weet ik dat. We zijn drie jaar geleden samen gaan kerstshoppen in Londen. Heerlijk was dat! Veel gelachen, rondgelopen en natuurlijk lekker shoppen.

We hebben toen afgesproken elke paar jaar zoiets te doen. Het plan is om binnenkort weer iets te doen. “Volgens mij is een traject bij Thea niet duurder dan een paar dagen Londen.” Uh, nee, al hielden we het goedkoop, ik heb me toen een beetje te veel laten gaan bij het kopen van cadeautjes.

Mara kijkt me aan: ”Als we een goedkoper weekendje zouden doen, kun je volgens mij zelfs beiden betalen. Maar als je moet kiezen, waar heb je meer aan?”

Ik weet het wel.

Geld voor een coach?!

Tja, P gunt me wel een weekendje weg, maar betalen voor een coach vindt hij belachelijk.

Betalen voor een pleziertje, vind ik niet gek. Coaching…..dat is geen pleziertje. Dat is omdat ik iets niet kan wat ik wel zou moeten kunnen. Mmmmmm, dit klinkt niet fijn als ik het opschrijf. Lijkt een overtuiging. Is dit mijn schaamte? Er komen in mijn gedachten gelijk allerlei voorbeelden van situaties met P waarvan ik niet meer weet hoe ik moet reageren. Ik weet het echt niet meer. En hoe de kinderen beginnen te reageren. Wat vertel ik nog aan familie en vrienden? Ik ben zo moe om de schijn op te houden.

Thuis zeg ik tegen P dat ik niet wegga met Mara. Ik besteed het geld aan het coachtraject. Eerlijk gezegd ben ik bang voor zijn reactie. Maar die komt niet.

Wow, dit lukt zomaar.

Ik app Mara: Zullen we binnenkort dagje Utrecht doen?

Het complete verhaal van Pamela (23 delen) kun je lezen in het E-book.
Deze is te vinden in de kennismakingsmodule van de online training.

Wil je vaker mijn blog lezen?
En op de hoogte blijven?

Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter