Goed verhaal, maar niet geschikt voor mij! – Pamela deel I

Pamela deel 1

Hoe bijzonder… Pamela – zo wil ze zich noemen – is bezig met een traject bij mij.
Na elk gesprek schrijft ze haar ervaring op. Schrijven is een oude hobby van haar. Ze liet me stukjes lezen.
Hoe treffend beschrijft ze wat de stappen van het traject met haar doen.
Of ik ze wil gebruiken om te verwerken in mijn blogs?
Nou… heel graag. Deel één van deze serie waarin Pamela kennis maakt met mij op de landelijke familiedag van Mind op 30 september

Hoe verzint ze het? Een wedstrijd voor de beste meedwanger. Maar Thea zegt wel rake dingen. Ze verwoordt precies wat ik niet wist, maar wat wel klopt. Hoe doet ze dat?

Van tevoren heb ik haar website bekeken en blogs gelezen. Leest makkelijk en is duidelijk. Maar ja, mijn  situatie is echt heel ingewikkeld. Fijn dat andere mensen positieve ervaringen hebben met haar. Niet geschikt voor mij.

Ze heeft wel lef om op dat podium te gaan staan. Zelfs haar partner is er. Indrukwekkend hoor. De vrouw naast mij zit eerst te lachen. Even later zit ze in haar tas te rommelen. Ze zoekt een zakdoek, om haar tranen weg te vegen. Dat gaat mij niet gebeuren. Maar als ik – achteraf – eerlijk ben, zit ik de tranen hard weg te slikken.

In de pauze spreek ik Thea even. Ik bedank haar hoe ze verwoordde wat angst en dwang met mij doet. Dan komen toch de tranen. Gek genoeg schaam ik me er niet voor. Mag ik nog bij je workshop? Natuurlijk, kom maar.

Herkenning. Een oefening met papiertjes op de grond. Thuis nog maar eens rustig over nadenken. Oh nee, dat mag niet van Thea. Niet denken, maar voelen. Ontspannen schouders voelt eigenlijk wel lekker.

Ik krijg het gevoel dat ik wel iets kan doen. Hmmmmm? Dat heb ik nog nooit gehad! Maar nee, dit is niet geschikt voor mij. Mijn partner bepaalt uiteindelijk. Ik heb echt geen keuze. Ik geef me op voor de gratis challenge. Misschien kan ik de sfeer en hoop van vandaag een beetje vasthouden.

Het complete verhaal van Pamela is beschikbaar als E-book in de kennismakingsmodule van de online training.

Wil je vaker mijn blog lezen?
En op de hoogte blijven?

Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter