Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Masterclass Boonstra-methode

30 januari @ 09:00 - 10:00

Masterclass

Gratis online masterclass over de Boonstra-methode

Een unieke methode die ervoor zorgt dat jouw cliënt, coachee of medewerker wel iets kan veranderen, zélfs als hij in een situatie zit waarop hij zelf weinig invloed heeft.

Ben jij coach, therapeut of leidinggevende en begeleid jij mensen die :

  • een gezinslid hebben met psychische problemen
  • een complexe thuissituatie hebben
  • geen grenzen aan durven te geven, thuis of op het werk
  • zich altijd aan passen aan anderen en het altijd willen oplossen voor de ander

Dan herken je ongetwijfeld dat er bij sommige van je cliënten, coachees of medewerkers niets lijkt te veranderen. Hoe hard jullie er samen ook aan werken.

Zit je cliënt, coach of medewerker vast door het gedrag van anderen, dan gun je hem niets liever dan dat het hem lukt om iets aan de situatie te veranderen. Dus wat doe je: Je verkent met hem alle mogelijkheden in zijn situatie en gaat samen op zoek naar oplossingen en mogelijkheden om toch iets te kunnen veranderen.

Toch heeft dit bij sommige van je cliënten, coachees of medewerkers niet het effect wat je anders wel ziet gebeuren. Bij hen gebeurt het nog steeds dat ze niet duidelijk communiceren, geen grenzen stellen of niet de dingen voor elkaar krijgen die ze graag willen. Hoe graag ze het ook willen en hard jullie er samen ook aan werken.

Mocht je dit herkennen dan kan werken met de Boonstra-methode jou helpen.

Lees alvast een casus benaderd vanuit de Boonstra-methode

De Boonstra-methode
Deze methode is ontstaan vanuit en ontwikkelt voor mensen (naasten) die thuis een gezinslid hebben met psychiatrische problematiek. Het gezinslid laat gedrag zien wat de naaste probeert te veranderen, maar wat niet lukt.

Integendeel, het gedrag dat hoort bij de psychiatrische problematiek wordt steeds erger. De naaste gaat steeds meer proberen de situatie te veranderen met steeds minder succes. Dit komt door de onderliggende dynamiek waarin de naaste steeds meer verstrikt raakt.

De Boonstra-methode laat mensen naar zichzelf kijken en verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag, ongeacht wat de ander doet. Dit zorgt ervoor dat hij niet meer gaat proberen om de ander ‘beter’ te maken of te veranderen, maar om zelf te veranderen. Om weer zichzelf te durven worden naast de ander.

Het effect hiervan is dat de thuis of -werksituatie rustiger wordt en je cliënt, coachee of medewerker niet meer probeert om alles op te lossen of te voorkomen bij en voor een ander. Precies wat je graag wilt bereiken bij je cliënt, coachee of medewerker.

Lees nog een casus benaderd vanuit de Boonstra-methode

Het verschil met wat je nu doet

Natuurlijk laat je mensen nu al naar zichzelf kijken en verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen gedrag. Toch zit er een verschil in hoe je dat nu doet en hoe je dat vanuit de Boonstra-methode doet. Dit zit in de kennis over en het werken in de onderliggende dynamiek.

Dit verschil lijkt klein, maar het maakt een wereld van verschil in het effect op het leven van jouw client, coachee of medewerker.

Ik kan je het verschil het beste laten zien en ervaren aan de hand van casuïstiek, vandaar deze masterclass.

Dus wil je meer weten over de Boonstra-methode? Ben je benieuwd naar het verschil met wat je nu al doet en wat het effect van de Boonstra-methode is? Dan ben je van harte welkom in de masterclass.

Tijdens de masterclass laat ik je door middel van casuïstiek zien wat de Boonstra-methode is, hoe die werkt en wat het verschil is met hoe je het nu doet. En je mag ter plekke ook je eigen casus inbrengen. Tevens vertel ik je over de training en opleiding in de Boonstra-methode die 25 en 26 maart 2024 start.

Je kunt kiezen uit volgende data:
Donderdag 11 januari van 16 tot 17 uur, inschrijven.
Vrijdag 19 januari 11.30 tot 12.30 uur, inschrijven.
Dinsdag 30 januari van 9 tot 10 uur, inschrijven.

Wie ben ik naast de ander?
Als ik weet wie ik ben, maakt het niet uit wie de ander is. Dan maakt het niet uit wie de ‘wij’ zijn.

Als ik mezelf kan zijn naast de ander, nodig ik de ander uit om zichzelf te zijn naast mij.

Zie ik je bij de online masterclass?

Gegevens

Datum:
30 januari
Tijd:
09:00 - 10:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

online