- Dit evenement is voorbij.
Live informatie bijeenkomst – opleiding tot excellente naastencoach
31/05/2023 @ 15:30 - 17:00
GratisWerk jij als coach/therapeut/psycholoog/POH-GGZ of andere professional met mensen die een gezinslid hebben met psychische klachten of een GGZ-diagnose?
Je merkt dat je heel goed een luisterend oor kunt bieden en mee kunt denken, maar je wilt je clënt/patiënt/coachee meer perspectief bieden. Je vraagt je af hoe je deze naasten nóg beter kunt helpen zodat ook zij weer plezier in het leven hebben naast hun gezinslid met psychische klachten of GGZ-diagnose.
De gangbare methodes die we hebben geleerd blijken niet altijd toereikend te zijn. Veel gericht op je cliënt/patiënt/coachee de ruimte geven om zijn verhaal te vertellen. Om daarna mee te denken hoe ze de situatie thuis kunnen volhouden als het gaat om hun partner of kind met een GGZ-diagnose.
Is dat voor jou voldoende? Heb je het idee dat jouw cliënt/patiënt/coachee echt geholpen is?
Mijn ervaring is dat naasten zich niet werkelijk geholpen voelen. In mijn situatie met een partner en kind met GGZ-problematiek, was het zeker fijn om mijn verhaal te kunnen vertellen, maar ik bleef maar vertellen over mijn partner en kind. De tips en adviezen die ik kreeg, klonken logisch maar waren niet haalbaar in mijn situatie. Ik bleef in hetzelfde kringetje ronddraaien en voelde me steeds meer onbegrepen.
Wat ik miste is dat IK werkelijk werd geholpen. Dat aan mij de juiste vragen werden gesteld. Het ging alleen maar over mijn partner en kind. Hoe ik hun kon helpen. Hoe ik kon zorgen dat het met hun beter ging.
Maar waarom deed ik wat ik deed? Wat zei dat over mij?
Ik ben naasten anders gaan begeleiden. Op een manier die hen wel werkelijk helpt. En positief doorwerkt in hun thuissituatie.
Op een excellente manier!
Ik heb als therapeut een andere keuze gemaakt. Die mag jij ook maken.
Doe je het zoals je het ooit heb geleerd? Waarbij je precies weet hoe het werkt en wat je kunt verwachten? Zowel bij jezelf als bij je cliënt/patiënt/coachee?
Of durf je rond te kijken en een andere weg te nemen? Juist omdat je meer wilt bereiken voor je cliënt/patiënt/coachee. En misschien ook voor jezelf. Omdat je meer resultaat wilt zien van je begeleiding. Omdat je meer voldoening uit je werk wilt halen. Omdat je van je werk energie wilt krijgen. Omdat jij naasten op een excellente manier wil begeleiden.
Mijn cliënten zijn blij met een andere begeleiding. Minder aandacht voor hun partner of kind met de GGZ-diagnose en meer aandacht voor hoe zij het zelf doen. Daardoor wordt hun situatie thuis werkelijk beter.
Durf jij:
- te stoppen met het overtuigen van je cliënten/patiënten/coachees?
- het aan om geen tips en adviezen meer te geven in je begeleidingsgesprekken?
- werkelijk het voorbeeld te zijn? Practice what you preach!
- op een andere manier te gaan kijken als het gaat om naasten van bijvoorbeeld angst, dwang, depressie, eetstoornissen, ASS?
- naasten een andere spiegel voor te houden als het gaat om verantwoordelijkheid (over)nemen, meedwangen, vermijden, faciliteren, grenzen stellen, emotionele chantage, redden en helpen?
- je cliënten/patiënten/coachees op een manier te gaan helpen die hen daadwerkelijk helpt?
Durf jij je te onderscheiden als naastencoach?
Op woensdag 31 mei van 15.30 tot 17.00 uur ben je welkom bij de live informatie bijeenkomst waarin ik je meeneem in de visie achter ‘Als helpen niet helpt’ en de Boonstra-methode waarin de visie concreet wordt. Ik geef je alle info over de tweedaagse training voor professionals en de zesdaagse opleiding
Via praktijkvoorbeelden geef ik je inzicht hoe de Boonstra-methode werkt.
Aanmelden voor 31 mei 2023
In mijn praktijk in Alphen aan den Rijn
Je bent bij dezelfde informatie bijeenkomst ook online welkom op dinsdag 23 mei 2023 van 19.00 tot 20.00 uur.
Voor de online bijeenkomst kun je je hier aanmelden.