Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Als helpen niet helpt’ voor professionals – informatiewebinar

09/03/2022 @ 14:00 - 15:00

Gratis
webinar professionals

Werk jij als coach/therapeut/psycholoog/POH-GGZ of andere professional met mensen die een gezinslid hebben met psychische klachten of een GGZ-diagnose?
Merk je dat je heel goed een luisterend oor kunt bieden en mee kunt denken, maar dat je begeleiding eigenlijk te kort schiet? Dat je je cliënt/patiënt/coachee niet werkelijk kunt helpen?

De gangbare methodes die we hebben geleerd blijken niet altijd toereikend te zijn. Veel gericht op je cliënt/patiënt/coachee de ruimte geven om zijn verhaal te vertellen. Om daarna mee te denken hoe ze de situatie thuis kunnen volhouden als het gaat om hun partner of kind met een GGZ-diagnose..

Is dat voor jou voldoende? Bereik je hiermee wat je wilt bereiken? Heb je het idee dat je je cliënt/patiënt/coachee echt helpt?
Mijn ervaring is dat dit niet zo is. In mijn situatie met een partner en kind met GGZ-problematiek, was het zeker fijn om mijn verhaal te kunnen vertellen, maar ik bleef maar vertellen over mijn partner en kind. De tips en adviezen die ik kreeg, klonken logisch maar waren niet haalbaar in mijn situatie. Ik bleef in hetzelfde kringetje ronddraaien en voelde me steeds meer onbegrepen.

Wat ik miste is dat aan mij de juiste vragen werden gesteld. Het ging alleen maar over mijn partner en kind.
Ik ben mensen anders gaan begeleiden. Op een manier die hen wel werkelijk helpt. En positief doorwerkt in hun thuissituatie.

Ik heb als therapeut een andere keuze gemaakt. Die mag jij ook maken.
Doe je het zoals je het ooit heb geleerd? Waarbij je precies weet hoe het werkt en wat je kunt verwachten? Zowel bij jezelf als bij je cliënt/patiënt/coachee?
Of durf je rond te kijken en een andere weg te nemen? Juist omdat je meer wilt bereiken voor je cliënt/patiënt/coachee. Enmisschien  ook voor jezelf. Omdat je meer resultaat wilt zien van je begeleidng. Omdat je meer voldoening uit je werk wilt halen. Omdat je van je werk energie wilt krijgen.

Mijn clienten zijn blij met een andere begeleiding. Minder aandacht voor hun partner of kind met de GGZ-diagnose en meer aandacht voor hoe zij het zelf doen. Daardoor wordt hun situatie thuis werkelijk beter.

Durf jij:

  • te stoppen met het overtuigen van je cliënten/patiënten/coachees?
  • het aan om geen tips en adviezen meer te geven in je begeleidingsgesprekken?
  • werkelijk het voorbeeld te zijn? Practice what you preach!
  • op een andere manier te gaan kijken als het gaat om naasten van angst, dwang, depressie, eetstoornissen
  • naasten een andere spiegel voor te houden als het gaat om verantwoordelijkheid (over)nemen, meedwangen, vermijden, faciliteren, grenzen stellen, emotionele chantage, redden en helpen?
  • je cliënten/patiënten/coachees op een manier te gaan helpen die hen daadwerkelijk helpt?

Op vrijdag 18 februari om 16.00 uur en maandag 21 februari om 10.00 uur en woensdag 9 maart om 14.00 uur geef ik een infowebinar waarin ik je meeneem in de visie achter ‘Als helpen niet helpt’ en de Boonstra-methode waarin de visie concreet wordt. En ik geef je alle info over de tweedaagse training voor professionals en de vijfdaagse opleiding
(via de linkjes op de betreffende data kun je je inschrijven)

Gegevens

Datum:
09/03/2022
Tijd:
14:00 - 15:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , , , , , ,