Jij blijft meer in die nabijheid zitten

Het valt me op dat je het beste uit de mensen naar boven haalt en dat doe je op een bijzondere manier.

Ik heb geleerd dat leren niet alleen cognitief is. Je maakt iets los, je zet iets in beweging. Vooral jouw manier van doen op het subtielere niveau, het onzichtbare niveau helpt om contact te maken met mezelf, doordat jij ook echt contact maakt met mij als deelnemer. Bij andere hulpverleners en coaches is mijn ervaring dat er nabijheid en begrip is, maar dan direct gevolgd door een zekere afstandelijkheid die past bij een professionele hulpverlener. Jij blijft meer in die nabijheid zitten.

Dat is voor mij even wennen, even vreemd en even loslaten van de patronen en verwachtingen en ook weer even zoeken naar hoe dat eigenlijk voor mezelf voelt (want dat voelen voor mezelf zit naar de achtergrond gedrukt) en daarom dus ook wel een beetje eng. Maar het is wel wat mij helpt om uit de comfortzone te komen van de patronen waar ik nu in zit en die ik zo gewend ben.
En dat de sfeer vertrouwelijk was, goed was, aangenaam was. En dat je op de één of andere manier dichterbij komt, dat je echt meevoelt met de deelnemers… zonder dat je zelf in je eigen verdriet schiet.