Groepstraining voor mensen die een individueel traject hebben gevolgd of de training 'Als helpen niet helpt' hebben gevolgd.

Als helpen wel helpt

Gevorderde groepstraining voor naasten van iemand met psychische klachten of een GGZ-diagnose - online

Groepstraining 'Als helpen wel helpt'

Je hebt ontdekt dat jouw helpen niet hielp en hebt dit kunnen omzetten naar een manier die wel helpt. Jouw verandering is in gang gezet en je begrijpt welke stappen je hierin kunt doen.
Tegelijk merk je dat het tijd kost om deze nieuwe stappen je werkelijk eigen te maken en dat je snel in je 'oude' valkuilen stapt. De problematiek van jouw naaste, in jouw relatie of in jouw gezin is nog steeds aanwezig.
Ook ontdek je nieuwe thema's. Problemen bij jezelf die jou tegenhouden of waardoor je jezelf tegenhoudt om te kunnen zijn die jij wilt zijn.

Thema's

Onderwerpen die in de gevorderde training aan de orde komen:

  • grenzen stellen vanuit liefde
  • jouw plek in je relatie/gezin
  • de invloed uit jouw verleden als het gaat om liefde tonen, opvoeden, zorgen voor enz.
  • jouw rouwproces: een gezinslid hebben met een chronische GGZ-diagnose
  • schuld - onschuld
  • macht - onmacht
  • boosheid en frustratie

'Als helpen wel helpt' doen we samen

De online groepstraining 'Als helpen wel helpt' is bedoeld voor mensen die eerder coaching of een training hebben gevolgd bij Sterk in Eigen Kracht. Daardoor kunnen we in deze gevorderde training ingaan op de diepere laag. Hoe beter jij je eigen thema's kent, hoe beter jouw helpen wordt. Voor jou en voor je naaste en hele gezin.

Bij de intake bespreek ik met jou tegen welke problemen jij aanloopt. Ik zorg dat deze in de training aan bod komen.
Daarnaast is er in de groep ruimte om met elkaar te delen. Om herkenning en erkenning te krijgen. Om steun te geven en te krijgen.

Praktisch

Er zijn vijf online bijeenkomsten 1x per twee weken (via het beveiligde systeem van beeldbellen 3CX) van 19.00 tot 21.00 uur.
Elke bijeenkomst heeft een thema waarbij ik je inspireer met een opdracht waarmee je je inzichten praktisch kunt maken in het dagelijkse leven.
Je inzichten en ervaringen kun je delen via de app-groep. Daarin  kun je ook je vragen stellen en advies vragen.
In de online leeromgeving vind je diverse thema's met video's en opdrachten.

Je investeert €350 in deze training om jezelf op een andere laag in beweging te zetten en meer jezelf te gaan worden. Zodat je nog meer kunt gaan helpen op een manier die wel helpt.

Wil je overleggen of deze training voor jou geschikt is? Neem dan contact met me op.
Dan kijken we er samen naar.