Wat moet je met schaamte?

Soms lees je weleens dat iemand op een mooie plek een geweldig idee of prachtig inzicht krijgt.

Ik heb regelmatig een leuk idee en ontvang steeds meer prachtige inzichten, maar dat dit op een echt bijzondere plek gebeurd, had ik nog niet meegemaakt.

Maar nu wel………..

Ik neem je eerst even een stukje terug mee in de tijd.

Dat ik mijn coaching specifiek richt op mensen die angst en dwang in het gezin hebben, weet je misschien wel. Daar is een heel proces aan vooraf gegaan. Ik ben ervaringsdeskundig, dus in mijn gezin heeft dit gespeeld.

Maar het is nogal een onderwerp. Op een verjaardag vertel je toch niet zo makkelijk dat jouw gezinsleden rituelen moeten doen of angsten hebben die een ‘normaal’ mens (bestaan die?) niet begrijpt.

Schaamtegevoel heeft hier een groot aandeel in. En dat is geen helpend gevoel. Het houdt je tegen en zorgt dat je verstijft.

Bij ons in het gezin gaat het heel erg goed. Angst en dwang speelt nu voornamelijk bij mij een rol, omdat ik daar mijn werk van gemaakt heb. Maar waarom bleef ik maar last houden van dat schaamtegevoel?

Ik ben er meer over gaan nadenken, met anderen over gaan praten, maar het bleef in mijn hoofd rondspoken.

Tot…………

Ik pasgeleden op vakantie was op Malta. Of eigenlijk Gozo, een heel mooie eilandje ernaast. Er zijn daar geweldige steile kliffen met een ruige zee. Ik liep daar alleen en dat woord schaamte spookte door mijn hoofd. Ik moest er iets mee, maar wist niet wat.

Bij gebrek aan papier ben ik in mijn IPhone zinnen gaan schrijven. Dat werd een gedicht. De verkorte versie zie je op de foto. Jawel, precies de plek waar het gedicht ontstaan is.

Binnenkort een artikel………. Wordt vervolgd

Wil je vaker mijn blog lezen?
En op de hoogte blijven?

Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter