Cliënten die ver rijden voor mijn coaching. Goed voor mijn ego?

Een tijdje geleden ging ik naar het afscheidsymposium van Menno Oosterhoff. Waarschijnlijk ken je hem wel. De psychiater die gespecialiseerd is in dwangstoornissen en zelf dwang heeft. Hij is bekend van het boek Vals Alarm (een aanrader als je het nog niet kent). Je krijgt een heel ander beeld van wat dwang nou eigenlijk doet met en in iemand.

Hoe belangrijk is afstand

Maar ik ging dus naar Groningen. Om 9.45 uur ben ik in Alphen aan den Rijn in de auto gestapt. Om 12.30 uur parkeerde ik mijn auto. Onderweg geen files, wel een pitstop voor koffie en plassen.
Maar wat een *takke-end* om te rijden!!!

En toen schaamde ik me…
Else en Peter kwamen in mijn gedachten. Else is vaak bij mij geweest. Haar man Peter is ook een paar keer meegeweest voor relatiecoaching. Hij heeft een gegeneraliseerde angststoornis. Ze wonen in Groningen (228 km rijden enkele reis).
Het kostte hen veel tijd, maar ze hadden het er graag voor over. Alleen of samen met Peter maakte Else er een soort leuk uitje van. Want er zijn genoeg leuke adresjes in Alphen om iets te eten. Ze heeft er zelfs een keer een nacht aan vastgeplakt aan het strand. Dat was onderdeel van haar stappenplan.

 

Toen moest ik ook denken aan Kevin. Hij woont in Gent. Een afstand van 177 km. Ik ken de E19, want ik ben vaak in België geweest. Daar ligt een deel van mijn leven. Het is een rotstuk. Staat veel file.
Hij heeft een dochter van 15 jaar met OCD. De  reden dat hij kwam was dat ze een zelfmoordpoging had gedaan. Hij liep vast op de hulp die hij in België kreeg. Die was voor zijn dochter. Niet voor zijn machteloosheid en frustratie.
Hij is vijf keer naar me toegekomen voor sessies van 90 minuten. Hij was blij met het traject bij mij.
Met zijn dochter ging het al vrij snel beter. Kevin zag dat dit kwam door de hulp die zijzelf kreeg, maar zag ook in dat hij
heel anders op haar reageerde en dat dit effect veel groter was dan hij had durven dromen.

Vlaggetjes op de kaart van Nederland

Ik kan nog vertellen over Anja en Henk uit Meerssen (200 km). Ouders van een dochter van 40 jaar met OCD en een eetstoornis. Ze was weer thuis komen wonen omdat het zo slecht ging met haar. Anja en Henk mochten zich thuis niet meer vrij bewegen. Je kunt je vast indenken hoe heftig zo’n situatie is voor ouders op deze leeftijd. In totaal zijn ze zes keer geweest. Het was het waard.
Ik kan een kaart van Nederland ophangen en heel veel vlaggetjes plaatsen van de plekken waar mijn cliënten wonen. Ik kan de kaart van Europa ophangen en vlaggetjes prikken in Noorwegen, Oostenrijk en Griekenland. Dan doen we de sessie online en als ze toevallig in de buurt zijn, komen ze langs voor een sessie. Stiekem lijkt het me natuurlijk leuk om juist bij deze cliënten langs te gaan….

 

Cliënten komen naar mij toe. Ze hebben er veel voor over. En dat is niet voor niets.
Dat doen ze omdat ze vertrouwen hebben in de visie achter ‘Als helpen niet helpt’. Tijdens het traject ontdekken ze dat de Boonstra-methode werkelijk iets verandert bij hen. En daardoor in hun thuissituatie. Ook bij de persoon met de diagnose. Vanuit hun eigen vertrouwen ontdekken ze hun eigen bewijs.
Daarom investeren ze in tijd, kilometers en geld.

Goed voor mijn ego

Het voelt natuurlijk als een enorme eer en waardering dat mensen er zoveel voor over hebben om bij mij te komen. Maar wat zou het mooi zijn dat Else en Peter, Kevin, Anja en Henk de keuze hebben.
Keuze tussen diverse coaches en therapeuten die werken volgens de Boonstra-methode.
Kiezen met wie ze de meeste klik en verbinding voelen. En ja, reisafstand mag absoluut meespelen.

Hoe vind jij het dat mensen er zoveel voor over hebben om naar mij toe te komen? Of vind je dat dit eigenlijk niet zou moeten?
Dat laatste ben ik met je eens. Ik vind het jammer dat het nodig is.
Daarom geef ik de tweedaagse training en de zesdaagse opleiding in de Boonstra-methode.
Tijdens de gratis informatie bijeenkomst op maandag 29 augustus van 19.00 tot 21.00 uur vertel ik je hoe ik gewerkt heb met Else. Ik geef je inzicht in de stappen die ik met Kevin doorlopen heb. En ik laat je zien hoe het Anja en Henk is gelukt om zelf te veranderen.
Direct aanmelden kan hier.

Mijn missie is om naasten van mensen met een GGZ-diagnose te laten ervaren dat hun helpen wel kan helpen, maar op een andere manier. Daarom leid ik professionals op in de visie achter ‘Als helpen niet helpt’ en de Boonstra-methode. Zodat begeleiding voor naasten ook op korte afstand beschikbaar is.

Wil je vaker mijn blog lezen?
En op de hoogte blijven?

Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter