Vijf dingen die je wél kunt bieden aan iemand die te maken heeft met angst of dwang in het gezin

Als je in je gezin te maken hebt met angst of dwang, voel je je vaak eenzaam. De begrippen meedwangen of vermijden ken je maar al te goed, maar zijn bijna niet uit te leggen aan een ander. Daarbij speelt het schaamtegevoel een grote rol. Welke steun en hulp wil je wél van een ander krijgen?

In mijn vorige artikel heb ik op een rij gezet wat iemand, die een partner of kind heeft met angst of dwang, niet wil horen. Ik kwam makkelijk tot een top tien. Soms kan het goed zijn om je te realiseren wat je niet moet doen, maar het is fijn om te lezen wat je wél kunt doen of zeggen.

Net als voor de top tien “Wat wil je niet horen” heb ik ook deze vraag neergelegd bij een groep die dagelijks te maken heeft met angst of dwang in het gezin. Kreeg ik de eerste keer veel en verschillende reacties, deze keer bleek dat moeilijker.

Wil je weten wat je wél kunt bieden? Lees het antwoord in het volledige artikel op Vrouw & Passie.

Wil je vaker mijn blog lezen?
En op de hoogte blijven?

Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter