Mindset: zin of onzin

Mindset is een woord dat veel gebruikt wordt. Het lijkt wel of je verplicht bent iets met je mindset te doen wil je iets kunnen veranderen of opbouwen. Als dat niet lukt, dan is je mindset blijkbaar niet goed. Maar werkt het ook echt zo?

Dit artikel gaat over mijn ervaring met het woord mindset. Een term die in de mode is, veel gezegd wordt door veel mensen en ook veel mensen irriteert. Maar wat betekent het eigenlijk? De Dikke Van Dale op internet kent het woord niet. Het Engelse woordenboek geeft de volgende vertaling en betekenis: “manier van denken en oordelen; houding tegenover bepaalde zaken”. Verder zoeken via Google levert het volgende op:

  • Gedachtenpatroon
  • Manier waarop jij denkt
  • Verander je mindset, dan verandert alles!

Zelf verantwoordelijk zijn

In mijn beleving wordt mindset gebruikt in combinatie met zelf iets willen veranderen. “Als je iets zelf wilt, dan lukt het ook.” En daar zit misschien de allergie van mensen tegen dit woord. Het impliceert dat je zelf verantwoordelijk bent en zelf invloed hebt.  Hoewel ik ergens weerstand voel tegen het woord, klopt het wel dat ik zelf invloed heb en heb ik het zelf toegepast.

Sinds ik, een aantal jaar geleden, mijn praktijk officieel heb opgericht, heb ik mensen begeleid die via mond-tot-mond-reclame bij mij kwamen. Dit gebeurde op kleine schaal. Al die tijd heb ik gezegd dat ik bezig was een praktijk op te bouwen voor naasten van angst en dwang. Dit was veilig voor mij, zo kon ik het klein houden. Ik was immers bezig het te proberen. Vorig jaar had ik er genoeg van en heb ik die laatste zin veranderd in: “Ik heb een praktijk waarin ik naasten begeleid van mensen die last hebben van angst of dwang.

En hoe bijzonder…het balletje ging rollen.

Lees hier verder….

Wil je vaker mijn blog lezen?
En op de hoogte blijven?

Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter