In of uit je comfortzone

zelfvertrouwen om een boek te schrijven

In de media

Gisteren heb ik een nieuwe pagina aangemaakt op mijn website “in de media”. Als iets uit mijn comfortzone is, dan is het wel in de media komen. Als je me een beetje kent, weet je dat ik op een foto niet vooraan sta en voel ik me ongemakkelijk op video.

Met de aankondiging van mijn info-avond in drie kranten voelde ik me veilig en goed. Een mooi eerste stapje uit mijn comfortzone.

Over een paar weken komen mijn tips “hoe omgaan met de angst of fobie van je partner” in de Viva. Ik zag een oproepje staan waarin vrouwen met een angst of fobie worden gevraagd. Ik heb zelf de journaliste benaderd met de vraag of in het artikel ook aandacht wordt besteed aan de invloed daarvan op de partner. Daar had zij niet aan gedacht. Zij heeft mij geïnterviewd en in week 32 staan mijn tips bij het artikel vermeld. Ook deze stap uit mijn comfortzone voelt goed.

Eergisteren heb ik een fotoshoot in mijn keuken gehad over hoe ik koffie zet. Ook hier een oproepje waar ik zelf op gereageerd heb. Ik weet dat ik op een andere manier koffie zet dan de meeste mensen, dus een spontane reactie. Telefonisch interview was leuk. En toen kwam de fotoshoot. Dat is echt een stap uit mijn comfortzone. Gelukkig waren het een leuke fotograaf en styliste. En alhoewel het pas in september in de Consumentengids staat, heb ik er nu al veel leuke reacties op gekregen.

Een te grote stap

Ik heb de uitdaging van mijn businesscoach aangenomen om deze blog niet te schrijven, maar op video te zetten, een vlog. Na een aantal gefrustreerde uren, heb ik voor mijzelf geaccepteerd dat deze stap uit mijn comfortzone voor nu te groot is!

Durf jij een stap uit je comfortzone te zetten?

Regelmatig heb ik een cliënt die zich aanmeldt, maar voor wie de stap uiteindelijk te groot is om hulp te zoeken en iets te gaan veranderen. Ook al is je comfortzone niet fijn, hij is wel veilig en vertrouwd.

Als je in je gezin vastzit in het patroon van je partner of kind, doe je dat eerst uit liefde. Totdat je merkt dat het patroon van die ander steeds vaster wordt en jij daarin dingen moet of niet mag. Natuurlijk doet die ander dat niet expres. Daar is een reden voor. Dit kan een ziekte of stoornis zijn, maar ook een grote verandering in het leven. Door te zoeken naar veiligheid in vaste patronen kan je partner of kind deze situatie aan. Totdat hij of zij daar zo vast in zit, dat het niet meer helpend is.

Het lijkt egoïstisch dat jij dan voor je zelf gaat zorgen en gaat ontdekken hoe jij uit dat patroon kunt komen.

En toch is dat juist liefde. Doordat jij gaat uitproberen wat wél helpt, wordt het beter voor jou. En daardoor wordt het beter voor je gezin.

Ik weet dat het een stap is uit je comfortzone, maar stel je eens voor dat je dit met hulp op een liefdevolle manier doet….dan is het goed.

 

Wil je vaker mijn blog lezen?
En op de hoogte blijven?

Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter