Hoe krijg jij iemand in beweging die zegt vast te zitten in het patroon van een ander?

Tien jaar geleden begon mijn eigen zoektocht als naaste die vast zat in het patroon van mijn gezinsleden. Hoe kon ik me daarin bewegen? In ons geval ging het om de diagnose angst en dwang. Een zoektocht omdat er voor naasten niets was. Ik kon terecht bij de huisarts, maatschappelijk werk en psycholoog, maar zij waren niet bekend met de problematiek van naasten. En konden mij niet helpen.

Gelukkig is er op het gebied van diagnoses binnen de psychiatrie iets veranderd. Er komt meer bekendheid, er mag iets meer over gesproken worden. De rol van de naasten begint nu pas een klein beetje aandacht te krijgen.

Van persoonlijke zoektocht naar effectieve methode

Mijn pad bleek te zijn dat mijn eigen zoektocht leidde tot een effectieve methode. Praktisch, efficiënt en doorwerkend in de onderlaag. En het meest belangrijk: liefdevol en zorgvuldig voor zowel de cliënt als voor het gezin. De Boonstra-methode is de enige methode die in Nederland werkelijk uit gaat van de naaste en niet vanuit het principe hoe om te gaan met de ‘patiënt’ met de diagnose.

Daarnaast blijkt deze methode breder te werken. Niet alleen mensen die vastzitten in het patroon van een gezinslid, het kan ook gaan om een werkrelatie of een eigen doorgemaakte ziekte. Hoe komt de cliënt uit zijn angst en in beweging?

Op 7 november geef ik voor de tweede keer dit jaar een workshop bij de Nobco voor coaches en therapeuten waarin je op een informatieve en praktische manier kennis kunt maken met mijn methode.

Mijn missie

Het is mijn missie om mensen – die vastzitten in het patroon van de ander en de ervaring hebben dat daaruit stappen, zorgt voor een negatieve spiraal – te laten ervaren dat je wel kunt en mag veranderen. Liefdevol en zorgvuldig naar jezelf en je omgeving.

En om alvast een tipje van de sluier op te lichten hoe ik deze missie verder ga uitbreiden: het is mogelijk je deze methode, als coach of therapeut – eigen te maken en je aan te sluiten bij het netwerk van de Boonstra-methode. Zodat in heel Nederland deze groep mensen weer hoop kan hebben, blij en ontspannen mag zijn en heeft ervaren dat een positieve verandering wèl mogelijk is.

Meer info Nobco workshop

Meer info training Boonstra-methode

 

Wil je vaker mijn blog lezen?
En op de hoogte blijven?

Meld je dan hier aan voor mijn nieuwsbrief.

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.

Laat een reactie achter