Als helpen niet helpt

Groepstraining voor naasten van iemand met psychische klachten of een GGZ-diagnose - live of online

Groepstraining 'Als helpen niet helpt'

Sterk staan in je Eigen Kracht? Grenzen aangeven?

Het klinkt zo mooi, maar hoe moeilijk is dat als je een partner of (volwassen) kind hebt die last heeft van psychische klachten of een GGZ-diagnose heeft.
Hoe wordt er rekening gehouden met jouw grenzen?
Welke ruimte en vrijheid voel jij?
Wat mag jij wel of niet?
Wat moet jij wel of niet?

 

Benieuwd wat deelnemers van de groepstraining vonden?

Helpt het wat je doet?

Waarschijnlijk probeer jij te zorgen dat de spanning niet te hoog oploopt bij de ander. Daardoor word jij enorm beperkt en voel je weinig ontspanning. Misschien speelde dit al voor Corona, misschien is het sinds die tijd pas echt duidelijk geworden.
Je hebt al van alles geprobeerd om het beter te maken, maar het heeft maar kort effect en waarschijnlijk wordt het uiteindelijk alleen maar erger in plaats van beter.

Hoe komt het dat jij daarin vastzit? Waarom helpt het niet wat je doet?
In de online groepstraining geef ik je de inzichten waardoor je begrijpt waarom je doet zoals je doet. Door het in een groep te doen met mensen die in een vergelijkbare situatie zitten, krijg je meer herkenning, erkenning en kun je nog meer leren.

Je leert inzien op welke manier jij wel en niet duidelijk bent en wat je hierin anders kunt doen.
En je krijgt praktische handvatten waardoor je op een veilige en zorgvuldige manier je grenzen kunt gaan aangeven en iets kunt veranderen.

Meer informatie?

Wat doe je anders na de groepstraining?

  • Je houdt van je partner of kind en kunt dat weer, door de angst heen, laten zien
  • Je voelt je meer ontspannen
  • Je voelt weer ruimte, in jouw situatie, m.a.w. je kunt en durft je grenzen weer aan te geven
  • Je loopt niet meer de hele dag op eieren
  • Je weet  op welke manier je uit de discussie of ruzie met de angst en dwang kunt blijven
  • Je herkent bij jezelf wanneer je aan het vermijden of ‘meedwangen’ bent en daarin kun je kiezen wanneer je dat wel of niet wilt doen
  • Je hebt een zorgvuldige, liefdevolle aanpak om een stukje ruimte voor jezelf te maken
  • In de live training is er meer tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht van Thea, waardoor je je eigen thema beter kunt vastpakken (en loslaten).

En als bonus heeft dit ook een positief effect op je partner of kind en je hele gezin.

Praktisch

Online groepstraining
Gedurende 6 weken heb je toegang tot de online leeromgeving waar je alle uitleg en opdrachten vindt, volgens de Boonstra-methode.
Wekelijks hebben we een online meeting (via een beveiligd beeldbelsysteem).
Daarin begeleid ik je door alle stappen en opdrachten en heb je contact hebt met je medegroepsgenoten. Het moment om te delen, te leren en je vragen te stellen.
Je investeert €350 in jezelf om alles uit deze online groepstraining te halen wat jij nodig hebt om anders om te gaan met angst of dwang in je gezin.
Als vriend van de ADF stichting betaal je €300.
Volgende online groepstraining start 8 februari 2023 van 19.00 tot 21.00 uur. (15 februari, 8, 15 en 22 maart, 12 april 2023)

Live training
Drie dagen waarop we bij elkaar komen van 10.30 tot 16.00 uur in Boskoop/Hazerswoude Dorp (Zuid-Holland) inclusie lunch. De eerste twee dagen neem ik je mee in het proces van de Boonstra-methode.
Twee intensieve dagen die jou direct opleveren dat het je lukt om het in je thuissituatie anders te gaan doen - op een liefdevolle en zorgvuldige manier.
De derde dag geeft je gelegenheid om te ontdekken wat je nog moeilijk vindt en welk thema daar onder zit bij jou.
Gedurende drie maanden heb je toegang tot de online leeromgeving waar je alle uitleg en opdrachten vindt. Tussendoor houden we contact via de groeps-app.
Je investeert €550 in jezelf om alles uit deze groepstraining te halen wat jij nodig hebt om anders om te gaan met angst of dwang in je gezin en je eigen thema vast te pakken.
Volgende live training: 13 mei, 3 en 24 juni 2023.

Helpen op een manier die wel helpt!

De intentie is niet om de ander te veranderen. Was dat maar zo makkelijk, dan was het probleem allang opgelost. Nee, je intentie is om je eigen gedrag te veranderen, zodat je de situatie waar je in zit, beter vol kunt houden.
Je intentie is om te helpen op een manier die wel helpt!

Lees de ervaring van mensen in dezelfde situatie, die deze training hebben gevolg. Een verandering voor jezelf en daardoor voor je hele gezin. En dat is natuurlijk wat je graag wilt.
Dit noem ik: Sterk in je Eigen Kracht staan.

Ben je bereid om los te laten en iets te veranderen? Kom nu in actie, dan voorkom je dat het erger wordt. Wat ik van jou verwacht is dat je naar jezelf wilt kijken en iets bij jezelf wilt veranderen. Hierin ben ik je sparringpartner.
Ik luister, kijk met je mee en laat je zien welke mogelijkheden jij hebt in jouw situatie.

 

Wil je overleggen of deze training voor jou geschikt is? Neem dan contact met me op.
Dan kijken we er samen naar.

Start van de training:
- Online: 8 februari 2023
- Live: 13 mei 2023