Facebookgroep

Facebookgroep voor mensen die een naaste hebben met een GGZ-diagnose.

Facebookgroep

 

 

 

Je hebt een partner, kind of ouder die vastzit in een patroon waar jij ook in vast zit. Misschien heeft hij of zij een diagnose zoals OCD, angststoornis, ASS of een andere GGZ-diagnose. Maar het kan ook zijn dat hij of zij ernstig ziek is geweest, gewoon dominant gedrag vertoont of altijd de dingen op dezelfde manier wil doen.

Heb jij daar last van? Heb jij het gevoel dat jij je daarin niet vrij kunt bewegen?
Die ander wil dat iets op een bepaalde manier gebeurt of juist niet gebeurt. En jij voelt je gedwongen om daarin mee te gaan, want als je dat niet doet, heb je de poppen aan het dansen. Ruzies, negatieve sfeer, je houdt je mond maar dicht en je loopt weer op eieren.
Of jij mag niet vrolijk en ontspannen zijn omdat je mee moet in de stemming van de ander.

Ken je dit? Zou je graag iets willen veranderen, maar vind je de stap naar hulp te groot?
Wil je eigenlijk wel weten hoe je hier, in liefde en zorgvuldigheid, iets aan kunt doen?
Misschien is de geheime Facebookgroep “Jij bent de verandering” dan een plek voor jou.
Hierin krijg je:

  • Wekelijks een opdracht of oefening
  • Uitleg en informatie
  • Elke maand een Facebook live, waarin ik een thema uitleg en jij vragen kunt stellen
  • Ervaringen delen met mensen in dezelfde situatie
  • De mogelijkheid om advies aan mij te vragen

Deze waardevolle facebookgroep met veel informatie kost je slechts €10 per maand.
Deze groep kan een onderdeel zijn van de online training of VIP traject

Inschrijven kun je hier.

NB:
– Doordat het een geheime Facebookgroep is, kan niemand van jouw vrienden op Facebook zien dat jij lid bent.
– Heb je eerder bij mij een traject gevolgd, dan is deze Facebookgroep voor jou de manier om mijn steuntje in je rug te blijven voelen.
– Elk kwartaal beslis je of je door wilt gaan in de groep.

Wil je eerst overleggen of dit voor jou de juiste keuze is? Bel of mail me gerust.
Lees ook dit blog.

Dit is wat deelnemers er van zeggen:

Vrouw, 56 jaar:

Ik vind het fijn dat ik met deze Facebookgroep in aanraking ben gekomen. Het voelt zeker als een veilige plek, met name ook omdat het een geheime groep is. Er is veel openheid.
De info die er gegeven wordt, vind ik erg goed. En ook de opdrachten spreken me aan, met name het praktische karakter ervan.

Soms erg confronterend, om zo (opeen andere manier) toch weer bezig te zijn met de DWANG. Dat geeft soms weerstand, maar ik probeer steeds in mijn hoofd te houden dat dit eigenlijk in het belang is van mezelf en daarmee ook invloed zal hebben op de persoon met dwang.

Bij de vragen over mezelf moet ik soms veel moeite doen het antwoord te zoeken, omdat ik blijkbaar nog zo weinig ruimte heb genomen voor mijn eigen wensen/vragen/ behoeften. Maar ik ben op weg!

Zeer fijn dat je uit eigen ervaring spreekt en ook af en toe komt met persoonlijke voorbeelden.

Vrouw, 48 jaar:

De Facebookgroep sluit voor mij mooi aan op het individuele traject bij jou. Sommige oefeningen die we gedaan hebben, komen via de groep op Facebook weer terug en daardoor beklijven ze ook beter. Ook is het prettig om ervaringen van andere mensen te lezen, omdat het zo ontzettend fijn is te weten dat je niet alleen bent met deze problematiek.

Het is ook prettig dat je als deelnemer zelf bepaalt of je wel of niet actief met een onderwerp aan de slag gaat en dat je later een Facebook live kunt bekijken. Ik ben wel benieuwd op welk moment de groep voor mij zijn waarde verliest, wellicht als alles een keer voorbij is gekomen en er veel nieuwe mensen zijn met wie je weer een beetje van voren af aan begint. Maar dat is moeilijk in te schatten. Vooralsnog kijk ik uit naar de komende weken en waar we mee aan de slag gaan. De groep voelt zeker veilig en de Facebook lives vind ik een heel erg goede aanvulling op de groep. Ik vind het ook lekker afwisselend wat je doet met opdrachten, uitspraken, foto’s en de FB live. En ik kijk altijd uit naar je reacties ;-).

Vrouw:

Voor mij levert deze groep op dat ik in mijn eigen tijd en tempo kan lezen en werken aan de opdrachten. Ik herken heel veel en omdat anderen reageren op opdrachten maakt dat dat ik mij verplicht voel ook de opdracht te doen. Wat juist goed is anders zou ik het laten liggen en dan heb ik die ervaring niet gehad terwijl dit juist goed is, ondanks dat het confronterend kan zijn.
Wat ik jammer vind is dat er veel gedeeld kan worden in de groep, maar dat ik het werkelijke live contact wel mis. Ik weet dat je zo nu en dan een workshop geeft maar dat is vaak op momenten dat ik niet kan en ik vind het reizen op dit moment te vermoeiend naast het volgen van een workshop. Helaas.

Het levert mij op dat ik bewust aan de slag moet met mijzelf. Na denken over situaties en mijn gevoelens. Bewust worden wat ik doe en met welke reden ik dat, tot nu toe, zo doe. Dat ik besef dat ik dingen uit gewoonte doe en dit eigenlijk niet goed is voor mij. Dit mag ik gaan voelen.

Doordat je veel informatie geeft vanuit je eigen ervaring zijn de opdrachten heel goed te begrijpen.
De opdrachten kunnen veel in mij los maken. Soms kan ik de opdracht ook niet direct maken/doen op het moment dat ik de opdracht gelezen heb. Het is dan fijn dan ik het terug kan lezen of luisteren en de opdracht kan uitvoeren op het moment dat voor mij het juiste moment is.

De Facebook Live maakt het tastbaarder dan alleen geschreven tekst. Fijn om je zo nu en dan toch even te zien al is het op mijn computer.

Vrouw:

Ik was sterk opzoek naar herkenning en erkenning. Waar kan ik als partner terecht met mijn vragen en mijn stuk waar ik tegen aan loop. Bij de FB groep zag ik direct dat ik niet de enige ben die vast zit in de dwang van de ander. Er met een buitenstaander over praten is zo moeilijk, hoe leg je uit aan anderen waarin je bent belandt?

In de FB groep voelt het veilig, er is voor mij geen schroom om mijn stuk te delen. Je leest dat andere net zo worstelen. De opdrachten stimuleren me om me bewuster te worden en zo fijn om mijn stuk te kunnen delen, niemand die het raar vind. Maar ook fijn om te lezen hoe andere er mee om gaan. Het geeft me steun. ik sta er niet alleen voor, zo voelt het.

Inschrijven kun je hier.

NB:
– Doordat het een geheime Facebookgroep is, kan niemand van jouw vrienden op Facebook zien dat jij lid bent.
– Heb je eerder bij mij een traject gevolgd, dan is deze Facebookgroep voor jou de manier om mijn steuntje in je rug te blijven voelen.
– Elke drie maanden kun je er ook weer uit stappen.

Wil je eerst overleggen of dit voor jou de juiste keuze is? Bel of mail me gerust.