De Steen

Wat leuk dat je naar mijn workshop bent gekomen.
En dat je gebruik maakt van de mogelijkheid om deze pagina te bekijken.

De steen in het water

Voor mij zit daar een symboliek achter. Zelf heb ik 15 jaar vastgezeten in de angst en dwang van mijn man. Voor ons was niet duidelijk wat hij (van kinds af aan) had. Pas toen 12 jaar geleden de diagnose OCD bij onze 9-jarige zoon werd gesteld, viel het kwartje over wat mijn man had. Ik ben 15 jaar meegegaan in het patroon van meedwangen en vermijden. En hoewel ik wist dat het ergens niet klopte, deed ik het wel. Ik wist niet hoe anders te doen. Bang voor escalatie. Langzaam verdwijnend naar de achtergrond, alleen gericht op de angst en dwang. Niet meer kunnen zeggen wat ik wilde.

Met mijn man en zoon gaat het nu goed. De angst en dwang is niet uit ons leven verdwenen, maar staat niet meer op de voorgrond én is bespreekbaar. Mijn man en zoon hebben daar hard voor gewerkt d.m.v. therapie en medicijnen. Toch is mijn aandeel net zo belangrijk geweest. Ik ben degene geweest die iets in beweging heeft gezet.

In onze situatie gaat het om een angst- en dwangstoornis. Er zijn echter veel meer diagnoses waarbij je als naaste gaat meedwangen en vermijden.
Voor jou geldt hetzelfde als voor mij: als ik iets kan veranderen in deze situatie, dan kun jij het ook! Dat bewijs zie ik dagelijks bij mijn cliënten.

Luister je naar De Steen?
Klik op de afbeelding voor de link naar het liedje.

Wil je meer uitleg waardooor je meer inzicht krijgt in het patroon waar jij in vast zit??
Download dan mijn gratis E-book “Hoe kun jij veranderen als jij vast zit in het patroon van een ander?”
Of wil je mijn nieuwsbrief ontvangen?

Heb je vragen? Wil je nog eens doorpraten?
Voel je vrij en neem contact met me op.
Bel of app 06 81941059
Of stuur een berichtje

Warme groet van Thea